navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Mladi producent

Reperi se opraštaju od kolege: U Sarajevu preminuo Rijad Fazlić Kolateral

U Sarajevu je jučer preminuo mladi producent Rijad Fazlić Kolateral. Ovu informaciju na svojim profilima objavile su brojne njegove kolege i saradnici.

Objavljeno: 14.05.2020. u 11:17
get url
text

Bh. reper Adnan Hamidović Frenkie je napisao na društvenim mrežama:

- Napustio nas je naš drug Rijad Fazlić Kolateral. Bio si uvijek simpatičan, predobar, duhovit i kao takvog ćemo te pamtiti, brate naš. Tvoj odlazak je ogroman gubitak za cijelu domaću scenu i falit će nam tvoja zezancija u studiju! Vole te tvoji drugovi! - napisao je Frenkie na društvenim mrežama.

I članovi grupe Helem nejse oprostili su se od Fazlića.

- Sa velikom tugom primili smo vijest da nas je napustio naš dugogodišnji poznanik, drug i kolega Rijad Fazlić Kolateral. Bio je nevjerovatno talentovan muzičar i producent, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u historiji bh. hip hop scene. Njegove pjesme će živjeti, svi ćemo biti ponosni što smo ga poznavali i uživali u njegovoj muzici. Posljednji pozdrav za brata Kolu, počivaj u miru, gigante – napisali su na Facebooku.

Kolateral je sarađivao sa brojnim poznatim imenima domaće hip hop scene, poput Frenkija, Kontre, Indiga, Stoposto, Jale Brata, Shtuke...