Besprijekorna torta na nekoliko spratova zvijezda je svake dobre zabave, ali izrezati biskvit, a da budu jednaki slojevi, to je malo teži posao za većinu.

Slastičari kažu kako je puno prostora za greške - nož često može "zalutati" prema gore ili dole, a iako na okusu ne gubite, torta neće izgledati ni približno lijepo kako ste zamislili.

Srećom, majstori za kolače otkrivaju dobar savjet za sve koji žele da njihova torta ima besprijekoran oblik.

Pa, krenimo redom:

Oko biskvita poredajte čačkalice kako bi odredile putanju kojom trebate rezati biskvit. Zabodite ih na polovinu biskvita. Možete koristiti linijar kako biste sebi olakšali posao.

Zatim nožem režite biskvit iznad čačkalica koje ste poredali.

Umjesto da radite jedan veliki rez, okrećite biskvit dok ga režete i jednostavno neće biti mjesta za greške.

Biskvit na ovaj način vrlo lako možete odrezati i koncem.

Spustite ga do čačkalica, obrubite njime tortu, a zatim povucite prema sredini kako biste prepolovili biskvit.