navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kratki vodič

Šminkeri savjetuju: Želite lijepe obrve, ovih nekoliko koraka pomoći će vam u tome

Bilo da volite deblje ili tanke, uredne obrve su ukras lica. Šminkeri ističu kako postoji nekoliko načina kako da dođete do besprijekornog oblika obrva.

Objavljeno: 14.10.2021. u 10:15
get url
text

Ako imate rijetke i tanke obrve, vrijeme je da na neko vrijeme odložite pincetu i svojoj skincare rutini dodate serume za brži rast obrva kako biste ih kasnije lakše oblikovali.

Nakon toga, u svega nekoliko koraka koje trebate savladati, možete doći do željenog oblika.

Bez brige, ne trebate trošiti puno novca na različite tretmane, dovoljno vam je i jedno savjetovanje s kozmetičarkom ili makeup artisticom koje će vas uputiti u oblik koji bi najbolje pristajao vašem obliku lica, a ostalo sve može sami.

U nastavku pročitajte pet koraka koji će vam pomoći da postignete lijepe obrve:

Moraju biti čiste

Kad nanosite puder na lice, izbjegavajte područje obrva ili ih jednostavno prebrišite vlažnom maramicom prije nego što ih počnete iscrtavati ili definirati. Tako ćete biti sigurni da će boja koju ste dodali obrvama (bilo da je riječ o olovci, puderu ili kremi) biti postojana i bit će ljepše definirane. I obavezno ih počešljajte na početku i kraju iscrtavanja.

Boja proizvoda mora biti ista poput vaše ili nijansu svjetlija, nikako tamnija

Pri odabiru nijanse, uvijek težite ka tome da izaberete što sličniju prirodnoj boji, a ako birate između dvije nijanse, odlučite se za svjetliju jer će izgledati prirodnije.

Svaki tip formule nanosi se na drugačiji način

Ovisno o tome kako želite da vam obrve izgledaju, takvu ćete formulu i izabrati. Danas možete birati između puder/sjena, olovke i kreme, a ono što se mnogim ženama pokazalo kao najpreciznije je krema i vrlo tanki kist kojim možete precizno iscrtavati dlačice.

Olovka – prvo lagano označite oblik koji želite, a zatim lagano popunjavajte unutrašnjost.

Krema – nanesite malo proizvoda na kist, pa kasnije ako je potrebno postepeno pojačavajte, ali oprezno. Kremom možete precizno iscrtati svaku dlačicu nakon što se malo ispraksirate.

Puder/sjena – ovo je većinom formula za početnike jer ju je najlakše kontrolirati, no svaki put kad umočite kist u puder – otresite suvišni proizvod i na kraju dobro izblendajte.

Počnite iscrtavati od sredine obrva

Nakon što ste usvojili koja je vaša nijansa, tekstura i boja, krenite popunjavati iscrtavanjem oblika od sredine prema vanjskom dijelu malim potezima, a na početak stavite što manje proizvoda budući da su tamo najrjeđe i želite da izgledaju prirodno. Nakon što ih popunite, počešljajte ih.

Manje proizvoda uvijek je bolje

Ako želite da su obrve suptilni okvir vašeg lica, a ne pretamni ili preoštri naglasak – budite umjereni u nanošenju proizvoda. Čak i ako su presvijetle, uvijek ih možete nadograditi.