Doručak je, kažu, najvažniji obrok u toku dana. Ono što i ljekari i nutricionisti savjetuju jeste da ga ne preskačete i da pojedete makar nešto prije nego započnete dnevne aktivnosti.

Neki jednostavno ni ne mogu da funkcionišu ukoliko ne doručukuju.

Skoro 33 posto ispitanika je otkrilo da dan ne započinje bez doručka, dok 42 posto osuđuje osobe zbog izbora hrane, kada je ovaj obrok u pitanju.

Prema najnovijoj studiji, odabir hrane za doručak bi mogao da otkrije mnogo toga o nama. Istraživanje Weetabixa je otkrilo da navike ljudi u vezi sa doručkom otkrivaju njihov karakter.

Istraživanje je sprovela jedna kompanija koja proizvodi žitarice, a u njemu je učestvovalo 2.000 Britanaca.

Razmatrale su se osobine ljudi i upoređivale se sa odabranim doručkom.

Najviše su pod stresom oni koji pojedu bananu i požure na posao, dok oni koji pojedu francuski tost važe za parti manijake.

Pouzdanima se smatraju oni koji najviše vole da pojedu žitarice, a ljubitelji avokada su skloni avanturizmu i najviše putuju.

Najemotivnije su osobe koje redovno piju jogurt i jedu bobičasto voće, dok osobe koje ujutru popiju samo čaj imaju najveće plaće, pokazalo je istraživanje.