navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Frizer Elvedin Polutak savjetuje

Što se tiče brade, ona je sada "in", ali u ovo vrijeme i nije baš preporučljivo da se pušta

Zbog pandemije koronavirusa i frizerski saloni u našoj zemlji morali su zatvoriti svoja vrata, a, kako dani prolaze, Bosancima i Hercegovcima sve više nedostaju stalne frizerske usluge.

Objavljeno: 01.04.2020. u 08:25
get url
text

Zbog toga je i aktuelna šala koja kruži društvenim mrežama, a u kojoj se kaže da će se nakon ove situacije biti teže naručiti za frizerski tretman nego za liječnički pregled, koji se u našem zdravstvu u nekim slučajevima čeka i do godine.

Nemogućnost odlaska kod frizera mnogo teže pada pripadnicama ljepšeg spola, posebno onim koje su svake sedmice posjećivale frizerske salone. Ipak, i muškarci se suočavaju sa problemima, jer znamo da kratka kosa zahtijeva redovno šišanje, a posebno su "ugroženi" oni sa bradama, koje su u posljednje vrijeme bile pravi hit među pripadnicima jačeg spola.

Zbog toga smo odlučili pomoći našim čitateljima i potražiti nekoliko savjeta o njezi kose, ali i brade u kućnim uvjetima od sarajevskog frizera Elvedina Polutka.

- Ženski klijenti će malo odmoriti kosu što se tiče bojenja, pramenova, a ispucale vrhove ćemo ošišati kada se počnemo ponovo družiti. Tada će kosa biti odmorna za nove izazove. Kada su u pitanju muškarci, šišajte se slobodno i uredite kosu ako imate mašinice, aparate, britvice. Uredite i solufe, vrat... Što se tiče brade, ona je sada IN, ali u ovo vrijeme i nije baš preporučljivo da se pušta, zato što se na bradi može skupiti dosta bakterija, pa je moj prijedlog ili da skratite bradu ili da je svako jutro šamponirate – kaže Polutak koji poručuje kolegama koje rade i šišaju po kućama da misle na svoje i zdravlje svoje porodice.