Chris Evans (42), američki glumac, kojeg je časopis People proglasio najsekski muškarcem na svijetu, vjenčao se proteklog vikenda sa 16 godina mlađom portugalskom glumicom Albom Baptista (26).

Na malu i intimnu ceremoniju u njegovom domu u blizini Bostona stigli su članovi porodice i najbliži prijatelji, među njima i Evansvovi kolege iz "Avengersa", a sve zvanice potpisale su izjavu kojom se obavezuju da neće iznositi detalje u javnost, a na ulasku u kuću "razdužili su" svoje mobitele.

Premda su u vezi već dvije godine, Evans i Baptista nikad se do sada nisu pojavili zajedno na crvenom tepihu niti na društvenom događaju, a njihova jedina zajednička fotografija - pod zaštitnim maskama - smimljena je lani u njujorškom Central parku, gdje su se u šetnji, držeći se za ruke, pridružili grupi stranih turista u obilasku američke metropole.

Za časopis People tada su potvrdili vezu, a poznavatelji prilika rekli su kako Chris nikada nije bio sretniji, te da njegova porodica i prijatelji Albu jako vole.

Portugalska glumica zvijezda je Netflixovog serijala "Warrior Nun", a glumila je i u nagrađivanim filmovima "Mrs. Harris Goes to Paris" i "Miami".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Evans (@teamcevans)

Izvor: Faktor/People