navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Carrie i Boris Johnson

Zbog 23 godine mlađe plavuše britanski premijer bio je spreman na sve

Vjenčanje Borisa Johnsona i mlađahne Carrie Symonds ušlo je u historiji Velike Britanije, budući da je on ovim činom postao prvi britanski premijer u posljednjih 199 godina koji se oženio za vrijeme trajanja mandata.

Objavljeno: 04.06.2021. u 08:51
get url
text

No, za Borisa Johnsona ovo nije prvi brak, a ni prvo dijete koje je dobio s nekom ženom.

Krenimo redom.

Da se rodila ljubav između njega i Carrie znali su tek njihovi najbliži prijatelji, ponajviše jer je u to vrijeme premijer još uvijek bio u braku s Marinom Wheeler. Ona je bila njegova druga supruga i do razvoda 2018. godine proveli su 25 godina u braku i dobili četvero djece. Upravo zbog toga čekao je pravi trenutak da se pojavi u javnosti sa svojom novom odabranicom, koja je u to vrijeme već bila dobro znana ponajviše zbog svoje uloge u sjedištu konzervativaca, odnosno Toryjevaca, a bila je i savjetnica u ministarstvu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatler (@tatlermagazine)

Ono što nije promaklo tračevima bilo je njeno divljenje Borisu Johnsonu, tada ministru vanjskih poslova, na Twitter profilu. Istom onom na kojem je samo 48 sati nakon vjenčanja brzo promijenila prezime iz Symonds u Johnson, kako bi i tamo sve bilo službeno.

Nedugo nakon toga krenule su priče kako su njih dvoje dobri prijatelji, a zahvaljujući svom školovanju, tokom kojeg je pohađala privatne škole u Londonu, Carrie Symonds postala je glasnogovornica konzervativaca, ali i cijele kampanje "Back Boris" kojom se željelo da se 2012. Borisa Johnsona ponovno izabere za gradonačelnika Londona.

Nakon nekog vremena postala je i glavna osoba za komunikacije konzervativaca, no potom je i odstupila nakon što su krenule priče o njihovoj bliskosti.

Do septembra 2018. glasine o njihovom "prijateljstvu" stigle su i do Westminstera, a svako malo javnost je čula priče o intimnim večerama u Covent Gardenu u društvu mlade i atraktivne plavuše.

Samo jedan pogled na par u uglu dao je jasno do znanja kako među njima ima puno više od dvoje poslovnih saradnika ili prijatelja koji odlučuju o važnim stvarima za državu. Unatoč svemu još su uvijek uspijevali dobro zataškavati tragove svoje veze. Sve dok se Carrie Symonds nije pohvalila svojim prijateljima na jednom vjenčanju, oduševljeno im pokazujući poruke koje joj je slao Johnson.

U jednom trenutku ispred restorana se pojavio službeni automobil Borisa Johnsona, u kojem se Carrie ubrzo "izgubila", a potom se on pojavio i na njenoj rođendanskoj zabavi povodom 30. rođendana.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC Mundial (@abcmundialweb)

Svi su bili svjesni da ga je mlađahna Carrie u potpunosti osvojila i okrenula mu život za 180 stepeni, a nekoliko mjeseci kasnije svoju ljubav više nisu mogli kriti.

Carrie je ponosno držala njegovu fotografiju, na kojoj se smije, na ekranu svog mobitela, i u afektu mu se obraćajući nadimkom "Bozzie Bear."

Te 2018. organizirali su i zajednički doček Nove godine u njenom domu u jugoistočnom dijelu Londona, namijenjen maloj grupi prijatelja, koji nisu mogli ne primijetiti kako je Boris Johnson, zbog ljubavi, vidno smršao, ali i počeo paziti na svoj izgled, počevši od svoje razbarušene frizure.

No, nije sve bilo tako idealno. Mnogi tvrde kako su oboje poprilično eksplozivni, stoga nikoga nije začudilo kada su komšije pozvali u junu 2019. godine policiju nakon što su čuli vrištanje i lupanje u njihovom domu, gdje su već zajedno živjeli.

Nakon previše popijenog vina, Boris i Carrie započeli su svađu, tokom koje je Johnson odbio napustiti njihov stan, a onda je krenulo i uništavanje stana. No, ništa od toga nije narušilo u konačnici njihovu vezu. Sve je nakon toga samo otišlo korak dalje, budući da su počeli razgovarati o vjenčanju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by INTHEDRIVINGSEAT (@inthedrivingseat)

Da je njihova veza ozbiljna potvrdio je i trenutak kada je Carrie Symonds tokom službene posjete Balmoralu upoznala kraljicu Elizabetu II, a bilo je to ujedno i prvi put u historiji da je na tradicionalni događaj britanski premijer došao s nevjenčanom partnericom.

Upravo je ona bila i njegova najveća podrška tokom njegove kampanje za britanskog premijera, učeći i sama kako se treba ponašati prva dama, što je ubrzo savladala, ne zamarajući se etiketama ljubavnice koje su joj i dalje lijepili.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Callum Gordon John Richards (@callumantliff)

U martu iduće godine par je imao dvostruki razlog za slavlje - ne samo da su se zaručili, već su objavili i sretnu vijest da čekaju svoje prvo dijete. Nagađa se kako je Johnson svoju partnericu zaprosio tokom njihovog božićnog odmora na egzotičnom otoku Sveti Vincent i Grenadini.

Carrie Symonds objavila je tada na svom privatnom Instagram profilu fotografiju na kojoj je premijer ljubi u obraz i uz to napisala:

- Inače ovakve stvari nemam običaj objavljivati, no željela sam da moji prijatelji to doznaju od mene… Mnogi od vas znate, no oni koji niste upućeni, zaručili smo se krajem prošle godine, a početkom ljeta dobit ćemo i dijete.

Pedesetšestogodišnji Johnson prošle subote u jutarnjim satima u katoličkoj Westminsterskoj katedrali izmijenio je zavjete sa 23 godine mlađom zaručnicom Carrie Symonds.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Faz Daze (@fazdaze)

 

Ovime je Johnson postao je prvi premijer koji je stupio u brak otkako se Lord Liverpool 1822. godine oženio s Mary Chester, a vjenčanje je uslijedio samo šest dana nakon što su gosti primili pozivnice na kojima je bio naveden datum vjenčanja 30. jula zbog čega je ova vijest mnoge iznenadila.

Par je vjenčao otac Daniel Humphries, koji je prošle godine krstio i njihovog jednogodišnjeg sina Wilfreda, a ko se našao među 30 odabranih uzvanika, još uvijek nije službeno potvrđeno.

Crkva je ispražnjena u subotu oko 13.30 sati, a osoblje je posjetitelje obavijestilo o naglom zatvaranju crkve.

Mladenka, koja je odlučila da neće nositi veo, izašla je iz limuzine oko 30 minuta kasnije u dugoj, bijeloj haljini.

Zvanice su za The Sun otkrile kako Johnson "nije mogao skinuti pogled s mladenke."

Za britanskog premijera ovo je zapravo treća sreća, odnosno, treći brak. Prvi put se vjenčao 1987. godine u dobi od 23 godine s Allegrom Mostyn-Owen koju je upoznao još kao student na Oxfordu. Njihov brak je poništen 1993. godine nakon što se ispostavilo da je Johnson u vezi s prijateljicom iz djetinjstva Marinom Wheeler.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC Mundial (@abcmundialweb)

Upravo se s Marinom vjenčao 1993. godine, a razveo 2018. Imaju dvije kćerke, Laru Lettice (26) i Cassia Peaches (22) te dva sina, Milu Arthura (24) i Theodora Apolla (20).

Premijer ima i peto dijete, Stephanie Macintyre, s umjetničkom savjetnicom Helen Macintyre.

Inače, prije vjenčanja Carrie i Boris Johnson punili su novine i zbog renoviranja stana u londonskom Downing Streetu, koja traje već 14 mjeseci, a na koje su utrošene desetine hiljada funti, što sebi on nikako ne može priuštiti. No, za ljubav voljene žene Boris Johnson spreman je izgleda pretrpjeti i osudu javnosti.