Glumac Danny Masterson, najpoznatiji po ulozi u seriji Lude sedamdesete, optužen je za tri slučaja silovanja, saopćeno je jučer.

Masterson je uhapšen u srijedu u 11.30 sati i pušten je nešto prije 15 sati uz jamčevinu od 3,3 miliona dolara, prema informacijama dostupnim na internet stranici šerifovog odjela okruga Los Angeles.

Masterson je optužen za tri različita slučaja silovanja između 2001. i 2003. godine, a suđenje mu počinje 18. septembra, prenosi CNN.

Advokat 44-godišnjeg glumca Tom Meserau u saopćenju za CNN poručio je kako je Masterson nevin.

- Uvjereni smo da će on biti oslobođen kada svi dokazi konačno izađu na vidjelo i svjedoci budu imali priliku svjedočiti. Očigledno je da su gospodin Masterson i njegova supruga u potpunom šoku s obzirom na to da ove gotovo 20-godišnje optužbe iznenada rezultiraju podizanjem optužbi, ali on i njihova porodica su utješeni znajući da će u konačnici istina izaći na vidjelo. Ljudi koji poznaju gospodina Mastersona znaju njegov lik i znaju da su navodi lažni - navodi se u saopćenju.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Preparing for the roll of retired actor. In quarantine. During a pandemic. With morning fro. #characterresearch

Objavu dijeli dannymasterson (@dannymasterson)

Vlasti kažu da je Masterson, punog imena Daniel Peter Masterson, optužen za silovanje 23-godišnje žene u razdoblju od januara do decembra 2001. godine. Također je navodno silovao 28-godišnju ženu u aprilu 2003. i 23-godišnju ženu negdje između novembra i decembra te godine, sudeći prema saopćenju za medije.

Svi navodni zločini dogodili su se u glumčevoj kući u Hollywood Hillsu, saopćile su vlasti.