Sarajevo Film Festival

Otvoren poziv za prijavu priča za program "Suočavanje s prošlošću"

FOTO: Sarajevo Film Festival

Otvoren je poziv za prijavu priča za program "Suočavanje s prošlošću" (Dealing with the Past) Sarajevo Film Festivala, koji nastavlja razvijati uz podršku Fondacije Friedrich Ebert.

Poziv je otvoren za organizacije koje se bave temom ratnih sukoba i njihovim razumijevanjem i rješavanjem, a priče/svjedočenja prijavljuju se za predstavljanje na ovogodišnjem True Stories Marketu.

Program "Suočavanje s prošlošću" (Dealing with the Past) predstavlja dodatnu platformu za svjedočenja i priče koje mogu poslužiti kao baza za razvijanje filmskih scenarija, projekata i filmova. Cilj programa je pokretanje dijaloga u zemljama nastalim raspadom bivše Jugoslavije te suočavanje s problemima nastalim kao rezultat ratova u regiji. U sklopu programa "Suočavanje s prošlošću" (Dealing with the Past), pokrenut je Sajam istinitih priča (True Stories Market), koji služi za prezentaciju priča i prikupljenih materijala (ličnih svjedočanstava).

Priče je potrebno dostaviti u formi teksta ispisanog na jednoj Word stranici, a odabrane priče će organizacije predstaviti rediteljicama/ima iz regije, koji bi na osnovu njih mogli razviti koncept za film.

Priče je potrebno poslati na mail [email protected]. Rok za prijavu je 26. juna. Sarajevo Film Festival snosi troškove smještaja i puta predstavnicima organizacija. Program "Suočavanje s prošlošću" (Dealing with the Past) bit će održan od 12. do 17. avgusta.

Sarajevo Film Festival ove godine bit će održan od 11. do 18. avgusta.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga