Tajland

Dječaci koji su preživjeli pakao u pećini kreću u novu avanturu

Objavljeno: 06.10.2018. u 17:09

Cilj putovanja jest da se djeca zahvale ostatku svijeta za međunarodne napore u njihovom spašavanju i da svijetu pokažu koliko su divni mladi ljudi

FOTO: Arhiv

Dvanaest dječaka koji su bili tri sedmice zarobljeni sa svojim trenerom nogometa u poplavljenoj pećini na sjeveru Tajlanda odlaze na 17-dnevni put tokom kojeg će se upoznati s mladim nogometašima u Argentini i posjetiti SAD.

Cilj putovanja jest da se djeca zahvale ostatku svijeta za međunarodne napore u njihovom spašavanju i da svijetu pokažu koliko su divni mladi ljudi.

Tako će u Buenos Airesu u Argentini sudjelovati na ceremoniji otvaranja ljetnih Olimpijskih igara za mlade, gledati mečeve i odigrati prijateljsku utakmicu s lokalnim timom mladih nogometaša. Poslije četiri ili pet dana otputovat će u New York, gdje će se pojaviti na konferenciji za novinare u misiji Tajlanda pri UN i gostovati na televiziji.

Troškove putovanja snose ljudi koji su ih pozvali, a putovanje je organizirano tokom školskih praznika.

Izvor:   100posto.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije