navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Budite u trendu

Djevojke ovog ljeta nose velike košulje, pletivo, raznobojni ručno pravljeni nakit...

Vrelo ljeto je u jeku, temperature vrtoglavo rastu, ali inspiracije za stajlinge na užarenim gradskim ulicama ne nedostaje.

Objavljeno: 08.07.2021. u 08:12
get url
text

Uz neizostavne basic komade odjeće, ovo ljeto je donijelo niz mikro trendova poput jarkih boja, drugačijih materijala od kojih je odjeća napravljena do zanimljivih asesoara.

Predimenzionirane pamučne ili lanene košulje pravi su hit  - lagane su, prijatne, uz to i moderne. Košulje koje ćete ove sezone nositi treba da budu basic kroja, ali slobodno iskoračite iz svoje komfor zone i umjesto crne ili bijele, odaberite jarku boju kao što je kivi zelena ili romantična pink. Kombinujte ih uz džins i izgledajte stilizovano od jutra do večeri.

Raznobojni ručno pravljeni nakit ove sezone zamjenjuje glomazni nakit u boji zlata ili srebra. Razigrano, veselo, šareno, čak pomalo i dječije – pridjevi su kojima se trebate voditi kod izbora nakita kojim ćete upotpuniti vaš summer look.

Ljubitelji retro stila ovog ljeta su na svom terenu. Popularno je staro dobro pletivo koje dolazi u različitim kombinacijama boja i načinima pletenja. Sudeći prema komadima koje već možemo da uočimo kako na ulicama, tako i kod omiljenih brendova, parola "manje je više" u ovom slučaju ne važi.

Ukoliko ste naklonjeni minimalizmu i volite crnu i bijelu, postoji mikro trend i za vas. On se ogleda u odabiru malo drugačijih materijala, a ovog ljeta naročito je popularan rebrasti, koji odlično ide u kombinaciji sa maksi haljinama ili pidžama-odijelima.

Majice koje se vezuju oko struka također su mikro trend u kojem će sigurno uživati sve djevojke koje su vrijedno vježbale tokom zime i spremne su da pokažu svoje trbušnjake. Crop majice koje se vezuju oko struka veliki su hit ovog ljeta, pa ako ne po gradu, makar ih prošetajte po plaži. Uz svedene nijanse, možete pronaći i modele u onim pravim ljetnim bojama.