Petak, 10.04.2020.

Raskoš na Manhattanu

Giorgio Armani za penthouse iskeširao 17,5 miliona dolara

Slavni dizajner tako je postao vlasnik cijelog posljednjeg sprata u historijskoj zgradi koja gleda na njujorški Central Park

Giorgio Armani kupio je penthouse za 17,5 miliona dolara na Manhattanu.

Kako prenosi Business Insider, slavni dizajner tako je postao vlasnik cijelog posljednjeg sprata u historijskoj zgradi koja gleda na njujorški Central Park.

Penthouse, koji je ranije bio u vlasništvu Johna Legerea iz T-Mobilea, ima blizu 300 metara kvadratnih prostora u kojem se nalaze četiri spavaće sobe i četiri kupatilaApartman iz 1929. godine bio je u prodaji od februara prošle godine, a dizajnirala ga je poznata arhitektonska kompanija Schwartz and Gross, a redizajnirao studio SheltonMindel.Visoki plafoni i mozaici na prozorima cijelom enterijeru daju izgled kakav, primjera radi, imaju crkve, a tome dodatno doprinose i antički lusteri i ugrađene police.

Među brojnim pogodnostima stana su i vratar, fitness centar, igraonica za djecu, vešeraj i skladište, a poseban aspekt priče ima historija ovog prostora.

Pojedini izvještaji govore da je apartman svojevremeno bio u vlasništvu magnata Williama Randolpha Hearsta i njegove supruge Marion Davies.

Legereov arhitekta Lee Mindel navodno je pronašao njene inicijale urezane u kamine, kao i portret žene koja liči na Davies.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh