navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Raskoš na Manhattanu

Giorgio Armani za penthouse iskeširao 17,5 miliona dolara

Slavni dizajner tako je postao vlasnik cijelog posljednjeg sprata u historijskoj zgradi koja gleda na njujorški Central Park

Objavljeno: 11.12.2019. u 15:21
get url
text

Giorgio Armani kupio je penthouse za 17,5 miliona dolara na Manhattanu.

Kako prenosi Business Insider, slavni dizajner tako je postao vlasnik cijelog posljednjeg sprata u historijskoj zgradi koja gleda na njujorški Central Park.

Penthouse, koji je ranije bio u vlasništvu Johna Legerea iz T-Mobilea, ima blizu 300 metara kvadratnih prostora u kojem se nalaze četiri spavaće sobe i četiri kupatilaApartman iz 1929. godine bio je u prodaji od februara prošle godine, a dizajnirala ga je poznata arhitektonska kompanija Schwartz and Gross, a redizajnirao studio SheltonMindel.

{$galerijaFotografija}

Visoki plafoni i mozaici na prozorima cijelom enterijeru daju izgled kakav, primjera radi, imaju crkve, a tome dodatno doprinose i antički lusteri i ugrađene police.

Među brojnim pogodnostima stana su i vratar, fitness centar, igraonica za djecu, vešeraj i skladište, a poseban aspekt priče ima historija ovog prostora.

Pojedini izvještaji govore da je apartman svojevremeno bio u vlasništvu magnata Williama Randolpha Hearsta i njegove supruge Marion Davies.

Legereov arhitekta Lee Mindel navodno je pronašao njene inicijale urezane u kamine, kao i portret žene koja liči na Davies.

Giorgio Armani-penthouse11.12.2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow