navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kao u bajci

Na vjenčanje princeze Eugenije došle brojne poznate ličnosti

Iako se nisu pojavili među prvima, princ Harry i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle (37) pristigli su na ceremoniju

Objavljeno: 12.10.2018. u 14:34
get url
text

Još jedno vjenčanje desilo se u britanskoj kraljevskoj porodici. Princeza Eugenie (28) udala se danas za menadžera Jacka Brooksbanka (32) u kapelici St George.

Na vjenčanje su pozvali 850 gostiju, dok se 100.000 ljudi gužvalo oko Windsora. Jednosatni obred koji je počeo tačno u podne po našem vremenu vodio je svećenik David Conner.

Princezu od skandala, kako je zovu mediji, do oltara je dopratio otac, princ Andrew (58), javlja 24sata.hr.

Princeza se odlučila za kraljičinu smaragdnu tijaru "Kokoshnik", dok je raskošnu vjenčanicu dizajnirao britanski dvojac Peter Pilotto i Christopher De Vos.

Uz članove kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu II (92), princa Charlesa (69), princa Williama (36) i njegovu suprugu, vojvotkinju od Cambridgea Kate (36), pristigli su i svjetski celebrityji.

Bile su tu i Eugenijina majka Sarah Ferguson (58) i sestra princeza Beatrice (30).

Među prvim gostima koji su se pojavili je manekenka Pixie Geldolf (28) sa svojim suprugom Georgeom Barnettom (30), kao i komičar Jimmy Carr (46) i njegova supruga Karoline Copping. Ni Robbie Williams (44), koji je prošlog mjeseca po treći put postao otac, nije odbio poziv. Došao je u pratnji supruge Ayde Field (39) i njene majke Gwen.

Došle su i glumice Demi Moore (55) i Cressida Bonas (29), a Cara Delevingne (26) pojavila se u crnom odijelu i kravati. Bila je tu i supermodel Naomi Campbell (48), koja je odjenula elegantnu crno sivu kombinaciju brenda Ralph & Russo.

Iako se nisu pojavili među prvima, princ Harry i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle (37) pristigli su na ceremoniju. Meghan je na glavu stavila Givenchyjev šešir, a Harry je obukao klasično odijelo.