Postupak pripreme:

U toplom mlijeku istopite kvasac, dodajte malo šećera, malo šbrana i pustite da se kvasac aktivira.

Brašno prosijte zajedno sa praškom za pecivo, dodajte ostatak šećera i nairendanu limunovu koricu.

Kiselo vrhnje, otopljeni i prohlađeni maslac pomiješajte, pa dodajte viljuškom umućena jaja.

Aktivirani kvasac i druge tekuće namirnice dodajte u brašno i umijesite tijesto.

Tijesto će biti mekano, ali se ne smije lijepiti, pa slobodno možete dodati malo brašna kako bi se fino oblikovalo.

Tijesto stavite u posudu, čije ste stranice nauljili, prekrijte kuhinjskom salvetom i ostavite da duplo naraste.

Uduplano tijesto istresite na pobrašnjenu radnu površinu, pa podijelite na pola. Nemojte ga mijesiti, samo ga lagano oblikujte u krug, a zatim oklagijom razvaljajte do željene debljine, pa režite trokute. Na svaki trokut stavite po kašičicu bestilja ili nekog drugog džema, a ko voli može i nutella, pa zamotajte od šireg dijela prema užem.

Kiflice slažite u tekstiju. Pazite da vrh/špic koji se namota zadnji bude ispod kiflice kada je stavite u tepsiju, jer se tako neće odmotati.

Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa, pa ih pecite da dobiju rumenu boju, otprilike oko 25 do 30 minuta.

Pečene kiflice malo prohladite, ako želite pospite šećerom u prahu i poslužite uz kafu, čaj, čašu toplog mlijeka.