Ko daje najviše

Pitali smo konobare u Sarajevu imaju li gosti naviku ostavljati bakšiš

Objavljeno: 21.10.2019. u 11:42 Autor: D. Z.

Ovo je posao koji morate voljeti, bez toga nema dobrog konobara, kaže jedan od naših sagovornika

Konobari širom svijeta jučer su obilježavali svoj dan. Naravno, većina njih Svjetski dan konobara provela je uobičajeno na radnom mjestu služeći goste ugostiteljskih objekata u kojima rade.

Sarajevske konobare pitali smo dobijaju li bakšiš, odnosno da li gosti imaju običaj ostavljati bakšiš i koji su to iznosi.

- Ovo je posao koji morate voljeti, bez toga nema dobrog konobara. Konobari su vrlo često prva lica koja gosti ugledaju pri ulasku u restoran i na njih ostavljaju vrlo važan prvi dojam. Zato su nasmijani i ljubazni konobari od izuzetne važnosti – kaže jedan od naših sagovornika.

Koliko su Bosanci i Hercegovci izdašni u davanju bakšiša pogledajte u našem videu.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije