navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Aktivnosti planinara

Pohod na olimpijske ljepotice: Najmlađi učesnik petogodišnji Ilijas Makić, najstariji 80-godišnji Pašaga Grbo

Ibrahim Spahić se svim učesnicima Pohoda  zahvalio na učešću i posvećenosti  jedinstvenoj tradiciji koja se  uprkos teškim vremenskim uslovima,vjetru i kiši,nastavila

Objavljeno: 21.12.2019. u 16:08
get url
text
Pohod na olimpijske planine
Pohod na olimpijske planine

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić izjavio je da je simbolički Pohod  na olimpijske planine Bjelašnicu,Igman ,Jahorinu i  Trebević uspješno realizovan mapiranjem tačaka mira i slobode, obilježavanjem simbolom Sarajevske zime Srebrnom pahuljicom i najavom XXXVI SWF 2020 i Olimpijade kulture Sarajevo2021. 

U Pohodu su učestvovali planinarke i planinari iz društava Eneroinvest, Glasinac, Konjuh, Novo mesto, studenti i profesori  Fakulteta za  sport  i tjelesni odgoj UNSA, članovi Međunarodnog centra za mir i Organizacija 2000 Spasilaca Sarajevo. 

Spahić se svim učesnicima Pohoda  zahvalio na učešću i posvećenosti  jedinstvenoj tradiciji koja se  uprkos teškim vremenskim uslovima,vjetru i kiši,nastavila. Najmlađi učesnik je bio Ilijas Makić koji ima pet  godina iz vrtića Kekec koji uči kao voljeti planine i čuvati životnu sredinu.Najstariji učesnik  je učitelj  i uzor svim mladim planinarima i spasiocima Pašaga Grbo -Paša koji ima 80 godina. 

U ranim jutarnjim satima učesnike Pohoda su ispratile klizačice koje su  izvele umjetnički performans u gradu  čarolija na  Skenderiji  i puštanjem golubova iz golubarnika sa Sedrenika gospodina Faruka Arnautovića .