Mnogi se pitaju, je li im odgojem utkana kultura ženstvenosti i brige o ljepoti, ili je presudan utjecaj ipak činjenica da žive u jednoj od modnih prijestolnica svijeta, okružene dizajnerima, supermodelima i vrhunskom umjetnošću?

U nastavku pročitajte tajne ljepote Francuskinja:

Kod njih nesavršenost je na cijeni

Francuski pojam ljepote bazira se na prihvatanju ženstvenosti u svim njenim oblicima, a sitne nesavršenosti nisu samo tolerirane, već opće prihvaćene. Naizgled ležerno dotjerane, kao da se nisu pretjerano trudile, Parižanke svojom opuštenošću i pomalo nemarnim stilom kreiraju vlastite modne i beauty stilove.
Eksperimentiranje sa ekstravagantnim frizurama i makeupom nije u njihovom stilu, pa se radije drže provjerenog i klasičnog izgleda.
Ipak, kad je moda u pitanju, sve su samo ne obične i ponose se svojim odvažnim modnim stilom.

Zdrava kosa bez feniranja

Zdravu, sjajnu i čvrstu kosu održavaju bogatim hranjivim tretmanima, na koje često odlaze u frizerske salone. Njegovana kosa jedan je od glavnih ženskih ukrasa, a Parižanke tu tvrdnju shvataju vrlo ozbiljno. Ne preskaču rituale nanošenja ulja i maski za njegu, kako bi im kosa bila zdrava u svim godišnjim dobima, a za odlazak omiljenom frizeru ne štede ni novac ni vrijeme.

Ne vole previše šminke na licu

Jedna od prvih stvari koju prosječna turistkinja u posjeti Parizu uoči je koliko se zapravo Francuskinje naočigled razlikuju od strankinja. Nose vidno manje makeupa, frizure su im primjetno ležernije, no i koža i kosa izgledaju im zdravo, njegovano i mladoliko.

Jedan od glavnih makeup imperativa im je – što manje pudera. Mnoge ga Francuskinje uopće ne nose, a u slučajevima kad ga nanesu, trude se nanijeti samo na područja gdje je nužno te ga razmazati u tankom sloju da ga je gotovo nemoguće primijetiti na koži.

Na tretmanima ne štede

Iako nisu ljubiteljice opsežnih i dugotrajnih makeup rutina, Francuskinje glavnim konceptom ljepote smatraju njegu kože, a u zdravlje tena spremne su uložiti i vrijeme i novac. Umjesto kupovanja ogromnih količina makeupa, radije će novac potrošiti na dobar dermatološki tretman, koji će im dugoročno podariti lijepu i zdravu kožu.

Minimalizam u detaljima

Jedna od najpoznatijih izjava modne ikone Coco Chanel odnosi se na modne detalje, a slavna Francuskinja izjavila je da bi svaka žena prije izlaska iz kuće trebala sa sebe skinuti jedan modni detalj. Ovom je izjavom savršeno obuhvatila stil i eleganciju Francuskinja, koje preferiraju ležernu eleganciju umjesto one perfekcionističke.

Vrlo često elegantne komade, poput vintage biserne ogrlice, uparit će sa ležernim kombinacijama poput traperica i pamučne majice, a sve kako ne bi izgledale previše dotjerano od glave do pete.

Isto pravilo primjenjuju u odijevanju, modnim dodacima i makeupu: samo jedan komad smije biti upečatljiv, ostali ga svojom ležernošću trebaju smiriti.

Parfemi nisu samo za posebne prilike

Izrada i kultura nošenja parfema dio su francuske historije, pa nanošenje parfema ne čuvaju samo za posebne prilike. Nanošenje nekoliko kapi omiljenog mirisa prije svakog izlaska iz kuće smatraju obaveznim, a često ga stavljaju i na odjeću kako bi se zadržao cijeli dan. Iako se ne radi o beauty tajni, njihova ljubav prema parfemima svakako objašnjava dio poznatog francuskog seksepila.

Pojam lijepog nije uniformisan

Glavna tajna ljepote koju nam Francuskinje mogu otkriti je – nema tajne, jer ljepota ne služi uniformisanju. Kada bi sve ljepotice izgledale slično, ljepota bi prestala biti posebna. Za razliku od Amerikanki, kod kojih svjedočimo trendu "idealnih usana", "idealnih frizura" i "idealnih grudi", Francuskinje na žensku estetiku ne gledaju na takav način.

Njihovi standardi ljepote nisu uniformirani te ne smatraju samo pune usne lijepima, samo velike grudi atraktivnim, niti samo duge kose ženstvenim. Ono što čini Francuskinje seksepilnim je njihovo samopouzdanje, ležeran pristup uređivanju i prihvatanje različitih oblika ljepote, pri čemu veliki nos, rijetke trepavice ili tanke usne ne predstavljaju mane, već posebnosti lica.