navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Porodična tradicija

Semir i Almein Cerić: Iver ne pada daleko od klade, Koke na sceni dobio nasljednika

Na našoj estradi su rijetki primjeri da djeca muzičara i pjevača nastave roditeljskim stopama, i to vrlo uspješno. No, da iver ne pada daleko od klade potvrđuje primjer Almeina Cerića, sina popularnog Semira Cerića Koketa.

Objavljeno: 26.01.2020. u 18:23
get url
text

 Naime, Cerić mlađi polako, ali sigurno napreduje u pjevačkoj karijeri. Veće sada Almein spada u red najtraženijih sarajevskih pjevača mlađe generacije. Svake sedmice nastupa u najpopularnijim klubovima i restoranima u glavnom gradu BiH. Ponašanjem na sceni, ali i pjevanjem mladi pjevač dosta podsjeća na Koketa, koji ističe da je učinio sve da njegov nasljednik ne krene putem muzike i mikrofona.

- Sve sam uradio da se on bavi nekim drugim poslom, da bude daleko od muzike, pjevanja i kafana, jer je to hljeb sa milijardu kora. Ipak, njegova upornost je bila jača i onda mi nije preostalo ništa drugo nego da mu dam vjetar u leđa. Očito da krv nije voda. Djeca kopiraju roditelje. Možda je malo pretjerao, ali neka je, sve mu to dobro stoji. U jednom momentu sam ga odveo u studio da probamo duet, ali nismo bili zadovoljni, tako da će zajednička pjesma još sačekati. Sin ima lijepo ime i još ljepše prezime za estradu - kaže Semir Cerić Koke u zajedničkom razgovoru sa sinom za Faktor.

Almein se, pak, nadovezuje da mu je činjenica da je Koketov sin veliki teret, ali da se dobro nosi sa njim.

- Stari još nije za penziju i još dugo će on puniti dvorane širom svijeta. Svi me znaju kao Koketovog sina i time se ponosim. Naravno, njegova popularnost mi je otvorila vrata brojnih klubova i restorana, ali sam se uprkos tome morao dobro dokazati svojim radom, pjevanjem i nastupima. Osvojio sam simpatije raje, što je svakom pjevaču najbitnije. Svakako mi gode pohvale i kada me zovu kraljem sarajevskih klubova. Po prirodi sam veoma skroman i uvijek puštam da me drugi hvale - govori Cerić mlađi.

{$galerijaFotografija}

Koke nam otkriva da će njegov sin uskoro ući u studio i snimiti svoju prvu pjesmu.

- To je moj poklon za njega za početak profesionalne karijere. Riječ je o pjesmi "Ne bi li je makar sreo" koju sam davno napisao. Siguran sam da će mu ona biti odskočna daska u karijeri i da će nastaviti sa snimanjem pjesama. Lijepo je praviti derneke sa tuđim pjesmama, ali moraš imati i svoje. Ne želim da vječito tezgari po restoranima, nego da u karijeri napravi i više od mene – podcrtava Semir te dodaje da i njegove kćerkice Sara i Ema pokazuju veliku ljubav prema muzici.

Almein govori da na nastupima redovno pjeva hitove svog oca.

- Koke ima puno hitova i teško mi je odabrati najdraže pjesme. Ipak, kada moram, onda je to „Ti si kraj moje priče“. U pet najboljih su i "Nek ti bude", "Treba vremena", "Aida"... U posljednje vrijeme često izvodim hit "Kafanica-laganica" koji pjevaju svi od 7 do 77 godina - kaže Almein.

semir-ceric-koke-24012020-DH (1).jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow