Tinejdžerka Lauren Winstanley iz Wigana u Engleskoj je hospitalizirana nekoliko dana nakon što su joj se zbog problema sa implantatima deformirale usne, iz kojih je curio zeleni gnoj.

Lauren, tvrdi, nikada nije voljela svoje tanke usne, pa je odlučila da ih promijeni estetskim zahvatom. Najprije joj je u kozmetičkom salonu ubrzirgano 1,5 mililitara punila, a zatim je ova 18-godišnjakinja platila još 170 funti za novi tretman.

Međutim, Laurenino uzbuđenje ubrzo se pretvorilo u užas, kad su joj se usne brzo napuhale i udvostručile, a nakon intervencije hitne pomoći je bila hospitalizirana sedam dana.

Sada je odlučila podijeliti sa javnošću svoje probleme i iskustva kroz koja je prošla kako bi pomogla drugima, te ih upozorila da takve zahvate rade samo kod medicinski obučenih profesionalaca.

Član Britanskog udruženja estetskih plastičnih hirurga (BAAPS) tvrdi da je tretman u nekliničkom okruženju "opasan čak i kod stručnjaka", prenosi Daily Mail.

- Odmah su počele da bubre. Kad sam se pogledala u ogledalo, bila sam šokirana jer sebe nikada nisam vidjela sa većim usnama. Kozmetičarka je rekla da će se oteklina smanjiti, a ja sam je slušala – ispričala je Lauren.

Međutim, usne su rasle. Posjetila je i lokalnu ambulantu, gdje su joj dali antibiotike i lijekove protiv bolova, ali je bol postajala sve jača, te je pozvala hitnu pomoć.

Nakon što su pregledane njene nabrekle usne, podvrgnuta je operaciji uklanjanja inficiranog punjenja.

- Plakala sam jer me je toliko boljelo. Kad sam se pogledala u ogledalo, sjećam se da sam izgledala deformirano. Bilo je grozno – ispričala je.

Pretragama krvi je utvrđeno da ima trovanje, a usne su joj bile toliko otečene da nije mogla jesti niti piti.

- Kad ih je doktor pokušao isušiti dok sam se budila, vrištala sam i plakala. Molila sam ih da me uspavaju dok su ih praznili jer sam bio u agoniji – prisjetila je Lauren.

Tinejdžerka sada dijeli svoje iskustvo kako bi nagovorila ljude da dobro istraže mogućnosti prije nego što odu "pod iglu".