Nevjerovatno

Tvrdoglavi Japanac 24.000 puta u dvije godine nazvao telefonskog operatora

Objavljeno: 05.12.2019. u 15:46

Okamoto je optužen za opstrukciju poslovanja, japanski zločin koji se uglavnom definiše kao ometanje nečije sposobnosti da redovno posluje

Japanac Akitošijo Okamoto (71) nedavno je uhapšen nakon što je 24.000 puta u dvije godine nazvao odjeljenje za korisnike najvećeg japanskog telefonskog operatora KDDI, žaleći se zaposlenima da kompanija nije ispoštovala sklopljeni ugovor. Uhapšen je zbog sumnje da je "lažno ometao poslovanje" kompanije. U prosjeku je 33 puta dnevno pozivao centralu. 

Japan se danas suočava sa sve većim brojem socijalnih problema koji nastaju kao posljedica sve većeg broja osoba trećeg životnog doba. Prema japanskim medijskim izvorima, Okamoto je ponekad pozivao broj za podršku KDDI samo da bi tražio da predstavnici kompanije "dođu i da mu se izvine se zbog kršenja ugovora i nepoštene poslovne prakse".

Okamoto je optužen je za opstrukciju poslovanja, japanski zločin koji se uglavnom definiše kao ometanje nečije sposobnosti da redovno posluje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije