navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Porodica bijesna

U dokumentarcu objavljene uznemirujuće fotografije ubijene manekenke

Prikazane su i Oscarove fotografije na kojima je prekriven krvlju. Također se vidi krv po kupatilu i hodniku kuće, ali i pištolj iz kojeg je pucao i palica kojom je razbio vrata kako bi došao do nje nakon pucnjave

Objavljeno: 14.09.2018. u 18:37
get url
text

Porodica manekenke Reeva Steenkamp, koju je paraolimpijac Oscar Pistorius ubio na Dan zaljubljenih prije pet godina, bijesna je zbog dokumentarca "Amazon Prime" u kojem su prikazane fotografije mjesta zločina i tijela ubijene djevojke.

Simone Cowburn, njena sestra, pita se zašto je neophodno da se poslije pet godina prikazuju snimci unakaženog tijela.

- Moji roditelji više nisu mladi, plašim se kakve će ovo posljedice ostaviti na njih. Mom ocu je loše i ima problem sa srcem. Moje pitanje je kako su ljudi koji su radili na dokumentarcu dobili policijske fotografije tijela moje sestre. Mislim da nije bilo nužno pokazati krvave mrlje po zidovima. Sve to je prikazano kao dokaz na suđenju. Ako njegova porodica pokušava ovako da smanji kaznu, nadam se da neće uspjeti. On mora što duže ostati u zatvoru jer mi je ubio sestru. Ne razumijem zašto je ovaj film snimljen - rekla je ona, prenosi Miror.

Scenarista i producent dokumentarca Sean Richard rekao je da su oni samo željeli objektivno prikazati šta se sve dešavalo te noći.

U dokumentarcu se mogu vidjeti Oscarove fotografije na kojima je prekriven krvlju. Također se vidi krv po kupatilu i hodniku kuće, ali i pištolj iz kojeg je pucao i palica kojom je razbio vrata kako bi došao do nje nakon pucnjave.

Pistorius je osuđen za 13 godina zatvora.