Ljekari u šoku

U stomaku Indijca pronašli kašike, nož, četkicu za zube

Objavljeno: 01.06.2019. u 10:01

Iako mu nije uspostavljena službena dijagnoza, još ranije su prepoznati psihički poremećaji

Foto: Ilustracija

Ljekari u Indiji ostali su bez riječi kada su u želucu jednog muškarca pronašli osam kašika, nož i četkicu za zube.

Tridesetpetogodišnji pacijent se javio u bolnicu sa bolovima u stomaku. Ljekari su mu uradili rtg snimak koji je pokazao da se u njegovom želucu nalaze razni predmeti koje je taj čovjek nesvjesno pojeo.

Nož koji je progutao, mu je oštetio stjenku želuca te je poslan na hitnu operaciju tokom koje su pronađeni još neki metalni predmeti. Operativni zahvat trajao je tri sata, piše DailyMail.

Iako mu nije uspostavljena službena dijagnoza, još ranije su prepoznati psihički poremećaji koji podrazumijevaju jedenje neprehrambenih proizvoda.

Nakon bolničkog liječenja i saniranja povreda i oštećenja koji su nastali nakon što je pojeo šerafcigere, četkicu za zube, kašike i nož, ljekari su ga na dalje liječenje uputili u drugu bolnicu u Indiji kako bi se otkrilo zašto se to sve dogodilo.

Ljekari smatraju da pacijent pati od psihičkog poremećaja koji ga navodi da jede te predmete. Ovaj poremećaj može dovesti do ozbiljnih problema kao što su trovanje ili začepljenje dijela probavnog trakta.

Izvor:   Daily Mail

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije