Sud u Italiji

Zbog dizajna mosta u Veneciji španski arhitekta kažnjen s 78.000 eura

Objavljeno: 25.08.2019. u 15:45

Odluka je donesena 9. augusta, a u presudi se navodi kako je španski arhitekta bio nepažljiv tokom procesa izgradnje te podsjetili da je ranije radio na projektima u Texasu i Alberti

FOTO: Ilustracija

 Sud u Italiji arhitektu Santiaga Calatravu kaznio je s 78.000 eura jer njegov dizajn mosta u Veneciji nije prilagođen broju turista koji dolaze na to područje, javlja Anadolu Agency (AA).

Grad u Italiji poznat po kanalima, duži niz godina nastoji pronaći rješenje za veliki broj turista koji ga posjećuju. Sada je grad poduzeo mjere protiv dizajna mosta na Grand Canalu jer nije prilagođen velikom broju turista.

Odluka je donesena 9. augusta, a u presudi se navodi kako je španski arhitekta bio nepažljiv tokom procesa izgradnje te podsjetili da je ranije radio na projektima u Texasu i Alberti, javlja CNN.

Most Ponte della Costituzione napravljen je 2008. godine, a ime je dobio po Ustavu Italije koji je tada obilježavao 60. godišnjicu. U tužbi se navodi kako metalna konstrukcija i staklo nisu mogli podnijeti veliki broj posjetilaca Veneciji i njihov prtljag.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije