Sastojci:

• 250 g brašna
• 100 g usitnjenih zobenih pahuljica
• banana
• 50 g čipsa od banane
• kašičica sode bikarbone
• 270 g maslaca
• 150 g smeđeg šećera
• 2 jaja
• kašičica ekstrakta vanilije
• 125 g čokoladnih kapljica
• prstohvat soli

Priprema:

Prosijte brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pjenasto umutite maslac i obje vrste šećera. Lagano miješajući, dodajte jaja i vaniliju. Umiješajte još lagano zgnječenu bananu, suhe sastojke, čokoladu, zobene pahuljice i čips od banane. Kašičicom nanesite smjesu na limove obložene papirom za pečenje, svakih 2,5 cm. Pecite na 180°C oko 15 minuta, dok keksi malo ne požute. Ostavite ih 5 minuta na limu, prenesite na rešetku i ostavite da se skroz ohlade.