open-navfaktor-logo
search
Kampanja za gradonačelnika
Abdić obećao pomoći zdravstvenim radnicima, prioriteti dvorana Luke i Dom zdravlja u Bihaću
Kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Bihaća Hamdija Abdić održao je niz aktivnosti u prva dva dana kampanje.  
23.01.2023. u 10:22
get url
text

Predstavljanje platforme i programa budućeg rada započeo je na herojskom srbljanskom Platou gdje je obećao svoju bezrezervnu podršku mještanima kao što je to bilo i do sada. Drugog dana kampanje Hamdija Abdić je sa svojim timom posjetio mjesnu zajednicu Brekovica. Mještani Brekovice opredjeljenja su da Bihaću treba gradonačelnik čvrste, ali pravedne ruke, spreman na rad i saradnju i upravo takvog vide u Hamdiji Abdiću Tigru, saopćila je SDA Bihaća.

- Hamdija Abdić je razgovorao i sa predstavnicima sportskih kolektiva Grada Bihaća, pri čemu je istaknuo zadovoljstvo i pohvalio rad rukovodstva Sportskog saveza Grada Bihaća. Osnovni problem u radu svih sportaša istaknut je u dugogodišnjem problemu sa rekonstrukcijom dvorane Luke, čiji će završetak biti jedan od prvih prioriteta u radu budućeg gradonačelnika. Svi prisutni su sa zadovoljstvom prihvatili fokus budućeg rada Hamdije Abdića - saopćeno je.

U razgovoru sa zdravstvenim radnicima sa područja Bihaća Abdić je upoznat sa trenutnim stanjem u zdravstvu te problemima sa kojima se zdravstveni radnici u Bihaću suočavaju svakodnevno. Iako sektor zdravstva nije u nadležnosti grada, Hamdija Abdić će učiniti sve što je u njegovoj moći da svojom pozicijom i autoritetom unaprijedi i poboljša rad zdravstvenog sektora. Osnovni prioritet je nova zgrada Doma zdravlja u Bihaću, za čiju je izgradnju novac davno osiguran, dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.