open-navfaktor-logo
search
Korištenjem web portala Faktor.ba, kao i svih njegovih dijelova i podstranica koje su u vlasništvu društva Simurg Media d.o.o - Faktor (u nastavku Faktor.ba) automatski prihvatate sve važeće uslove korištenja. Web portal Faktor.ba, kao niti njegovi dijelovi i podstranice, se ne smiju koristiti u nezakonite svrhe, niti za promoviranje istih.
Korisnici / posjetitelji su dužni redovno se informisati o uslovima korištenja, te se smatra da su korisnici koji kontinuirano koriste portal Faktor.ba, kao i sve njegove dijelove i podstranice, upoznati
1. Web portal Faktor.ba
Simurg Media d.o.o - Faktor.ba korisnicima / posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja web portala Faktor.ba.
Web portal Faktor.ba se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika/posjetitelja, kao i linkova na druge web stranice.
Faktor.ba se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojih sadržaja koji su objavljeni na faktor.ba. Sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost.
Korištenje sadržaja dozvoljeno je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.
2. Autorska prava
Faktor.ba je nositelj autorskih prava nad svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizualni i audio materijali, baze podataka i programerski kodovi). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web portala smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je utuženju.
Korisnik / posjetitelj koji smatra da je Faktor.ba povrijedio njegova autorska prava takav sadržaj mora odmah prijaviti redakciji portala. Prijave će se razmotriti odmah, u slučaju utvrđivanja povrede, redakcija će u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.
3. Registrirani korisnici
Registriranjem na web portal Faktor.ba korisnik je obavezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati login i password.
Faktor.ba nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju korisnik / posjetitelji.
Faktor.ba je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
Faktor.ba zadržava pravo da pojedinom korisniku / posjetitelju zabrani korištenje i pristupanje portalu, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Pravila korištenja.
Korisnik/posjetitelj je dužan odmah prijaviti portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta i drugih komunikacijskih servisa.
4. Nedozvoljeni sadržaj
Prilikom korištenja web portala Faktor.ba nije dozvoljeno:
  • Koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik slanja komercijalnog ili drugog sadržaja,
  • Maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način ugrožavati prava drugih korisnika, svojih i tuđih komunikacijskih servisa,
  • Objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj,
  • Uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima,
  • Uploadati file-ove koji sadržavaju viruse ili bilo kakav software koji može nanijeti štetu,
  • Kršiti bilo koji važeći zakon.
5. Pravila komentarisanja
Svim korisnicima portala Faktor.ba strogo je zabranjeno:
  • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima u tekstu,
  • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili grupe na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti, te govor mržnje i propagiranje nasilja,
  • Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka.
6. Promjene i dopune pravila
Faktor.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili dopuni ove Uslove korištenja. O važnim promjenama i dopunama Faktor.ba može obavijestiti korisnike putem mail-a ili objavljivanjem novih uslova korištenja na portalu.
7. Kontaktirajte nas
Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Uslovima korištenja, možete nam poslati e-mail ili nas kontaktirati na:

Simurg Media d.o.o. - FAKTOR

Zmaja od Bosne 88, 71000 Sarajevo

e-mail: [email protected]

e-mail: [email protected]

e-mail: [email protected]

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.