open-navfaktor-logo
search
(Privacy Policy)
SIMURG MEDIA d.o.o. kao voditelj obrade podataka za portal Faktor.ba u svom poslovanju provodi mjere zaštite ličnih podataka vodeći se Opštom odredbom o zaštiti podataka (GDPR), Agencijom za zaštitu ličnih podataka u BiH kao i zakonskim i regulatornim obvezama.
Vaši su podaci važni i vama i nama. Faktor.ba je posvećen zaštiti podataka u skladu s najnovijim zakonima o zaštiti ličnih podataka i privatnosti. Također, želimo biti vrlo transparentni o tome koje vaše podatke prikupljamo, kako ih upotrebljavamo i kako možete kontrolisati ono što radimo s tim podacima.
Pravila zaštite ličnih podataka
Ova pravila odnose se na prakse zaštite privatnosti koje Faktor.ba primjenjuje pri ugovaranju i pružanju usluga svojim korisnicima. Ova pravila zaštite ličnih podataka definirali smo kako bi se razjasnila svrha i način upotrebe ličnih podataka, kategorije ličnih podataka koje prikupljamo, vremensko razdoblje u kojem ih obrađujemo, te da vas upoznamo sa svim načinima obrade vaših podataka.
Podaci koje prikuplja Faktor.ba
Podatke koje prikupljamo o vama ovise o tome koje naše usluge koristite, ali važno je da znate da ćemo prikupljati vaše lične podatke samo kada je to potrebno.
Podatke koje možemo prikupiti uključuju:
 • u slučaju da je za neku od naših usluga potrebna prijava korisnika: vaše ime i prezime, korisničko ime, e-mail adresa, broj telefona, uzrast ili datum rođenja, te detalji usluga koje upotrebljavate
 • podatke o vašoj upotrebi naših usluga, uključujući detalje o vašoj IP adresi, vrsti i identifikatoru uređaja, operativnom sistemu, verziji preglednika, podatke o kolačićima, sadržaju koji ste pogledali detalje vaše navigacije po uslugama
 • podatke o lokaciji iz vaše IP adrese ili podatke dobivene pristupom funkcijama globalnog pozicioniranja na uređaju (npr. GPS)
 • druge podatke s vremena na vrijeme kako bi nam pomogli u pružanju poboljšanih proizvoda i usluga - npr. kada vas zamolimo da ispunite anketu ili upitnik;
 • ostale podatke za provjeru usklađenosti s uvjetima korištenja i/ili kada smo to dužni po zakonu
Kada i kako se prikupljaju vaši podaci ?
Lični podaci se prikupljaju na jedan od sljedećih načina (direktno od pojedinca ili indirektno).
Faktor.ba (ili treće strane koje su ovlaštene za to) mogu prikupljati informacije o vama:
 • kada se prvi put registrujete za naše usluge ili na neki drugi način obnovite svoje podatke
 • kada se pretplatite na naše sadržaje
 • kada nas kontaktirate s upitom, zahtjevom ili drugim povratnim informacijama
 • kada sudjelujete u interaktivnosti (npr. kada glasate u jednoj od naših anketa)
 • u praćenju vaše upotrebe usluga (portala)
 • kada provjeravamo poštivanje usklađenosti s uvjetima korištenja i/ili kada smo to dužni po zakonu
 • pomoću kolačića ili drugih uređaja (za detalje pogledajte Politiku o kolačićima)
 • kada otkrivate svoje lične podatke direktno ili na neki drugi način putem portala (npr. objavljivanja svojih komentara o sadržaju)
 • od trećih strana koji su potvrdili da su ovlašteni prenijeti vaše podatke u skladu s vašim zakonskim pravima
Možemo također kombinovati podatke iz jedne usluge s podacima prikupljenim iz drugih usluga i / ili sa informacijama koje su javno dostupne ili primljene od drugih javnih izvora. Sve informacije čuvaju se i upotrebljavaju u skladu s ovom obavijesti o zaštiti privatnosti.
Vaša je odgovornost osigurati da su svi podaci o registraciji koje ste nam pružili tačni i ažurni.
Neke od naših usluga mogu vam biti dostupne samo ako nam date potrebne podatke.
Koristimo li kolačiće?

Mi i treće strane koje su ovlaštene za to mogu koristiti kolačiće i/ili druge alate za pohranu i ponekad pratiti informacije o vama. Za više detalja o kolačićima posjetite link https://faktor.ba/kolacici ili otvorite pripadajuću stranicu pravila privatnosti.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?
Vaše lične podatke čuvamo samo i isključivo onoliko dugo koliko je potrebno, što ovisi od slučaja do slučaja. Razdoblje čuvanja podataka ovisi o svrsi za koju su podaci dobiveni:
 • možda ćemo morati zadržati neke lične podatke o vama kako bismo mogli odgovoriti na vašu eventualnu pritužbu o našim uslugama;
 • možda ćemo morati zadržati lične podatke kako bismo mogli odbraniti moguće buduće pravne zahtjeve.
 • ponekad nam je minimalno razdoblje čuvanja podataka određeno zakonskom obvezom
Kako koristimo vaše podatke?
Mi i ovlaštene treće strane možemo koristiti vaše podatke na različite načine, i to da bi mogli:
 • pratiti, razvijati i poboljšati naš portal i/ili vaše korisničko iskustvo (to može uključivati personalizaciju oglašavanja ili sadržaja koji ste vidjeli)
 • pružati vam podršku prilikom korištenja portala
 • pružiti vam preporuke za proizvode i dijelove portala
 • obraditi vašu pritužbu ili upit
 • kontaktirati vas s porukama vezanim za portal
 • nadzirati pridržavanje s našim pravilima i uslovima korištenja ili drugih uslova i odredbi u vezi s vašom upotrebom naših usluga, kao i istražiti sve sumnje mogućeg kršenje istih
 • omogućiti pristup jednoj ili više društvenih mrežnih mjesta putem našeg portala (imajte na umu da se, ako se odlučite za povezivanje sa društvenim mrežama vezanim uz naš portal, vaši lični podaci mogu biti podijeljeni između portala i vašeg korisničkog računa na pojedinoj društvenoj mreži (npr. Facebook) i svi osobni podaci koje se dijele s navedenom društvenom mrežom treće strane, obrađuju se u skladu sa njihovim odredbama o zaštiti privatnosti)
 • geo-blokirati naše usluge kako bi poštovali naše ugovorne i zakonske obveze
MVaše lične podatke obrađujemo samo ako imamo pravni osnov za to. Općenito, obrađujemo ih samo iz slijedećih razloga:
 • dali ste pristanak za obradu. U slučajevima kada je to potrebno, za obradu vaših ličnih podataka prethodno ćemo zatražiti dozvolu, koju uvijek imate pravo povući.
 • obrada je neophodna za poštivanje zakonskih obveza portala Faktor.ba.
 • obrada je neophodna u svrhu legitimnih interesa koje provodi portal Faktor.ba ili treća strana. Npr., imamo legitiman interes za razumijevanje načina na koji korisnici upotrebljavaju naše usluge kako bi ih poboljšali i učinkovitije prodavali oglase. Shodno tome možemo upotrebljavati vaše lične podatke kako bismo razumjeli i analizirali upotrebu naših usluga. U određenim ograničenim okolnostima možete imati pravo prigovora na obradu na temelju takvih legitimnih poslovnih interesa. Ukoliko se pravo na prigovor primjenjuje, pojedinosti o tome kako ga ostvariti bit će navedene u obavijesti o privatnosti za odgovarajuću uslugu.
Dijelimo li vaše podatke?
Možemo proslijediti informacije o vama kako slijedi:
 • trećim stranama koje smo ovlastili da djeluju u naše ime, kao što su naši zaposlenici, partneri, dobavljači i/ili agenti, kako bismo upravljali uslugama koje vam pružimo. Trećim stranama dopušten je pristup vašim informacijama samo koliko je potrebno za obavljanje funkcija portala ili za pružanje neke usluga nama. Trećim stranama nije dopušteno koristiti podatke za bilo koju drugu svrhu.
 • kao dio općih statističkih podataka o korisničkoj bazi portala, količinama prometa i srodnim temama. Ti podaci neće sadržavati pojedinosti pomoću kojih bi vas se moglo lično identifikovati.
 • u svrhu industrijskih mjerenja, npr. mjerenje posjećenosti web stranice.
 • policiji, regulatornim tijelima ili pravnim savjetnicima u vezi s bilo kojim navodnim kaznenim djelom, nezakonitom aktivnošću ili sumnjom na kršenje Uvjeta korištenja i/ili kršenja drugih prava i obaveza, ako je to propisano zakonom ili gdje sumnjamo na štetu ili potencijalnu štetu drugima. Sarađivat ćemo sa svim tijelima nadležnim za provođenje zakona ili postupati po sudskom nalogu kojim se traži otkrivanje identiteta ili lokacije ili bilo koje druge informacije o bilo kome ko krši bilo kakve zakonske odredbe kao i radi sprječavanja ili otkrivanja zločina ili hapšenja ili progona počinitelja kaznenih djela i prekršaja.
 • tamo gdje je primjenjivo, korisničko ime i neki profilni podaci koje dobrovoljno pružite mogu biti objavljeni na područjima portala kao što su forumi ili stranice na kojima se prikazuju uradci korisnika, kao identitet pod kojim ćete biti imenovani na tim dijelovima portala.
 • ako dođe do promjena u našem poslovanju
Maloljetnici
Faktor.ba savjetuje roditelje ili zakonske skrbnike da nadziru upotrebu portala od strane maloljetnog korisnika te da takve korisnike upozna s činjenicom da se njihovi lični podaci mogu izraditi na temelju ove politike privatnosti i kolačićima.
Tamo gdje se traži prijava korisnika za korištenje pojedinih dijelova portala, osobe koje još nisu navršile 18 godina (maloljetne osobe) mogu se prijaviti kao registrirani korisnik jedino uz saglasnost roditelja ili zakonskog skrbnika.
Roditelj(i) ili zakonski predstavnik malodobnog korisnika mora pročitati ovu politiku privatnosti i kolačiće u interesu maloljetnog korisnika te može u ime maloljetnog korisnika štititi njegova prava.
Da li su ovi podaci sigurni?
Faktor.ba u svakom trenutku održava nivo sigurnosti prilikom obrade podataka o korisnicima i posjetiteljima portala koji je dovoljan za sprječavanje neovlaštenog pristupa, prilagodbe, otkrivanja ili gubitka ličnih podataka.
Koja su vaša prava?

Svi lični podaci koje dostavljate bit će tretirani u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, vodeći se Opštom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i svim drugim relevantnim zakonima koji se primjenjuju. Više o Opštoj uredbi o zaštiti podataka u BiH možete pronaći na službenoj web stranici Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Vaša prava vezana za vaše lične podatke su:
 • pravo pristupa svojim podacima kao i pravo tražiti kopiju ličnih podataka koje čuvamo o vama. Da biste to učinili, kontaktirajte nas na [email protected] , navodeći da tražite kopiju ličnih podataka uključujući jasno određivanje pojedinosti vašeg zahtjeva. Prije nego udovoljimo vašem zahtjevu, možda ćete morati poslati dokaz svog identiteta.
 • pravo prigovora na obradu vaših ličnih podataka koji se obrađuju pod pravnom osnovom našeg legitimnog poslovnog interesa (pogledajte dio "Kako koristimo vaše podatke?"). Mi ćemo se pridržavati takvog zahtjeva, osim ako ne postoji valjani razlog zbog kojeg to ne činimo, npr. ako su nam ti podaci potrebni za kontinuirano pružanje naših usluga.
 • pravo na ispravak. Možete zatražiti ispravljanje netačnih i/ili nepotpunih ličnih podataka.
 • pravo na povlačenje dozvole. Tamo gdje obrađujemo vaše lične podatke na temelju vaše dozvole, u bilo kojem trenutku možete povući vašu dozvolu.
 • pravo na brisanje. Možete zatražiti brisanje vaših ličnih podataka na [email protected] i mi ćemo se vašeg zahtjeva pridržavati, osim ako ne postoji zakonska obaveza čuvanja istih.
 • pravo na prijenos podataka. U određenim okolnostima, možete zatražiti da vam dostavimo vaše lične podatke u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom obliku i prenesemo ih drugom pružatelju iste ili slične usluge. Ukoliko je ovo pravo primjenjivo, mi ćemo osigurati takav prijenos koliko će to biti to tehnički moguće.
 • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Predlažemo da nas kontaktirate na [email protected] ako imate bilo kakva pitanja ili ako imate prigovor u vezi s postupkom obrade vaših ličnih podataka. Neovisno o tome, imate pravo direktno kontaktirati nadležno nadzorno tijelo u BiH (Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini) radi podnošenja prigovora.
Na šta se ova obavijest o zaštiti privatnosti ne odnosi?
Ova obavijest o zaštiti privatnosti ne odnosi se na društva, usluge ili aplikacije čiji nismo vlasnik. To uključuje (bez ograničenja) web stranice ili aplikacije/widgete trećih strana (npr. sa društvenih mreža - Facebook, Twittera itd.) koje povezujemo ili nudimo putem našeg portala. Isto tako ne odnosi se na oglasne mreže, medijske agencije ili same oglašivače. Oglasne mreže i medijske agencije su kompanije koje djeluju kao posrednici između nas kao vlasnika portala i oglašavača. Ukoliko kliknete na oglas koji vas odvede do stranice oglašivača, molimo vas da provjerite njihova pravila o zaštiti privatnosti.
Ova obavijest ne odnosi se ni na stranice i usluge pružene putem našeg portala kojima upravlja i nadgleda treća strana. Ove treće strane, njihove aplikacije i usluge potpuno su neovisne od nas te su isključivo odgovorne za sve aspekte njihovog odnosa s vama i bilo kakvu vašu upotrebu njihovih usluga. Treće strane imaju svoja pravila o privatnosti i/ili uvjete korištenja te vam preporučujemo da se sa njima upoznate.
Posebne informacije o Google LLC i društvenim mrežama
Podaci koje o Vama prikuplja Google LLC
Faktor.ba koristi usluge koje pruža kompanija Google LLC i njegove povezane kompanije uključujući YouTube, Android i usluge koje se pružaju na web stranicama i aplikacijama trećih strana, npr. usluge oglašavanja.
Faktor.ba je dužan obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google LLC pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim licima.
Podaci koje Google LLC prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sistem, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj verzije aplikacije.
Dodatno, Google LLC prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sistema te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.
Google LLC prikuplja podatke kada neka Googleova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje.
 • npr. kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Googleovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Googleove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.
Podaci o vašim aktivnostima
Podatke o vašim aktivnostima na Google uslugama Google LLC prikuplja kako bi vam na temelju njih preporučili videozapis na YouTubeu koji bi vam se mogao svidjeti. Podaci o aktivnostima koje Google LLC prikuplja mogu uključivati:
 • pojmove koje tražite
 • videozapise koje gledate
 • prikaze sadržaja i oglasa te interakciju s njima
 • podaci o glasovnoj i audio aktivnosti prilikom upotrebe audio značajki
 • aktivnosti kupovine
 • osobe s kojima komunicirate i dijelite sadržaj
 • aktivnosti na web-lokacijama i u aplikacijama treće strane koje upotrebljavaju naše usluge
 • povijest pregledavanja u Chrome koju ste sinkronizirali sa svojim Google računom.
Ukoliko Google usluge upotrebljavate za upućivanje i primanje poziva ili slanje i primanje poruka, Google može prikupljati podatke telefonskog zapisnika kao što su vaš telefonski broj, broj koji ste nazvali, broj koji je primio poziv, brojeve na koje su pozivi preusmjereni, vrijeme i datum poziva i poruka, trajanje poziva, podatke o usmjeravanju i vrste poziva.
Na vašem Google računu možete pronaći podatke o aktivnosti koje su spremljene na vaš račun i upravljati njima.
Podaci o lokaciji
Podatke o vašoj lokaciji Google LLC prikuplja kada upotrebljavate specifične Google usluge. Vaša se lokacija može odrediti uz različite razine preciznosti na temelju:
 • GPS-a
 • IP adresa
 • podataka senzora na uređaju
 • podataka o stvarima u blizini uređaja kao što su Wi-Fi pristupne točke, mobilni odašiljači i uređaji s omogućenim Bluetoothom.
U nekim okolnostima Google LLC prikuplja podatke o vama i iz javno dostupnih izvora.
Na primjer, ako se vaše ime pojavi u lokalnim novinama, Googleova tražilica može indeksirati taj članak i prikazati ga drugim korisnicima kada pretražuju vaše ime.
Važno je napomenuti da podatke o vama Google može prikupljati i od pouzdanih partnera, uključujući marketinške partnere koji pružaju podatke o mogućim korisnicima Google poslovnih usluga i partnera za sigurnost koji nam pružaju podatke za zaštitu od zloupotrebe kao i oglašivača radi pružanja oglasa i usluga istraživanja u njihovo ime.
U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke
Vaše podatke Google LLC može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, npr. praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite.
Nadalje, Google LLC podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe.
Npr. Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.
Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google LLC i korisnik Google Analyticsa može povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja. Prikupljene podatke, kao što je e-mail adresa, Google upotrebljava za direktnu interakciju s vama. Npr. može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, npr. pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije Ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga.
U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.
Google upotrebljava automatizovane sisteme koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga.
Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima.
Npr. Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.
Za gore opisane svrhe Google LLC može kombinovati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uređaja. Ovisno o postavkama vašeg računa, vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s vašim osobnim podacima radi poboljšanja Googleovih usluga i oglasa koje Google prikazuje.
Ako drugi korisnici već imaju vašu e-mail adresu ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektronsku poruku (e-mail) koju im pošaljete.
Kontrole privatnosti između vas i Google LLC
Imate mogućnost izbora u vezi s podacima koje Google LLC prikuplja o vama i načinom na koji ih upotrebljava.
Možete posjetiti provjeru postavki privatnosti putem kojih možete pregledati i prilagoditi važne postavke privatnosti.
Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti, Upravljanje podacima te pregled i ažuriranje podataka.
Kada ste prijavljeni, uvijek možete pregledati i ažurirati podatke tako da posjetite usluge koje upotrebljavate.
Google je uspostavio i mjesto na kojem možete pregledati podatke koje se spremaju na vaš Google račun i upravljati njima.
Na vašem Google računu dostupne su sljedeće kontrole:
 • Kontrole privatnosti
 • Kontrole aktivnosti
Odredite vrste aktivnosti za koje želite da se spremaju na vaš račun.
Postavke oglasa
Upravljajte postavkama oglasa koji vam se prikazuju na Googleu te na web-lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Googleom. Možete izmijeniti svoje interese, odabrati hoće li se vaši lični podaci upotrebljavati za prikaz relevantnih oglasa te uključiti ili isključiti određene usluge oglašavanja.
Google vam omogućava da upravljate podatke koje drugi vide o vama na Googleovim uslugama.
Dijeljene preporuke putem Googlea
Odaberite hoće li se vaše ime i fotografija prikazivati pored vaših aktivnosti kao što su recenzije i preporuke koje se pojavljuju u oglasima.
Informacije koje dijelite
Odredite s kime ćete dijeliti podatke putem vašeg računa na Googleu+.
Google vam pruža i načine za pregled i ažuriranje podataka.
Na stranici Moja aktivnost možete pregledati i kontrolisati podatke koji nastaju vašom upotrebom Googleovih usluga, kao što su vaša prošla pretraživanja i posjeti Google Playu.
Svoju aktivnost možete pregledavati po datumu i temi te je možete izbrisati djelomično ili u cijelosti.
Usluga Google nadzorne ploče
Putem Google nadzorne ploče možete upravljati podacima koji su povezani s određenim proizvodima.
Vaši lični podaci
 • Upravljajte svojim informacijama za kontakt kao što su ime, e-adresa i telefonski broj. Kada niste prijavljeni, možete upravljati podacima koji su povezani s vašim podacima. Mogućnost pretraživanja dok ste odjavljeni: odaberite hoće li se vaša aktivnost pretraživanja upotrebljavati za ponudu relevantnih rezultata i preporuka. Postavke YouTubea: pauzirajte i izbrišite povijest pretraživanja na YouTubeu i povijest gledanja na YouTubeu.
 • Postavkama oglasa upravljajte na web lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Googleom.
 • Izvoz, uklanjanje i brisanje podataka. Po želji možete izvesti kopiju sadržaja sa svojeg Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.
 • Zatražite uklanjanje sadržaja s određenih Google-ovih usluga na osnovi primjenjivih zakona.
  • Ako želite izbrisali svoje podatke, možete:
  • Izbrisati sadržaj s određenih Googleovih usluga.
  • Potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost.
  • Izbrisati određene Googleove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani.
  • Izbrisati cijeli Google račun.
  • Možete pronaći i Upravitelj neaktivnih računa pomoću kojeg možete nekom drugome omogućiti pristup dijelovima svojeg Google računa u slučaju da ga više ne možete upotrebljavati.
 • Postavke preglednika: možete konfigurirati preglednik tako da naznačite kada Goole postavi kolačić u vaš preglednik. Preglednik možete konfigurirati i tako da blokira sve kolačiće s određene domene ili svih domena. Pritom napominjemo da se Google usluge za ispravan rad oslanjaju na kolačiće, primjerice kako bi zapamtile vaše postavke jezika.
 • Postavke uređaja: vaš uređaj može imati kontrole koje određuju koje podatke Google može prikupljati. Na primjer, na Android uređaju možete promijeniti postavke lokacije.

O svim poduzetim mjerama ćemo vas dodatno obavijestiti te ćemo po okončanju postupaka koji su u tijeku izmijeniti i naše politike. Ukoliko vas zanima na koji način treće strane mijenjaju svoja pravila o zaštiti podataka za Google LLC pogledajte na linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US .

Društvene mreže
Faktor.ba prikuplja i obrađuje lične podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Instagram i YouTube.
Faktor.ba koristi poslovni profil koristeći usluge Facebooka, Twittera, Instagrama i Youtubea, a o njihovim pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše lične podatke možete pogledati na:
U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebooka, Twittera , YouTubea ili Instagrama možete se obratiti na ove adrese ili posjetiti sljedeće web stranice:
FACEBOOK
TWITTER
Youtube
Instagram:
Kontakt
Voditelj obrade podataka: Simurg Media d.o.o., Zmaja od Bosne 88, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Ako imate bilo kakvo pitanje ili upit u vezi s postupkom obrade vaših ličnih podataka, ili ako želite iskoristiti bilo koje svoje pravo, obratite nam se na e-mail adresu [email protected] ili pismom na adresu Zmaja od Bosne 88, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Molimo vas da u kontaktu s nama ne otkrivate osjetljive lične podatke, npr. podatke o rasnoj ili etničkoj pripadnosti, političkim stavovima, vjerskim ili drugim stavovima, zdravstvenom stanju ili članstvu u sindikalnim organizacijama, podatke o zdravstvenom i penzionom osiguranju te podatke o osuđivanosti za kazneno djelo.

Simurg Media d.o.o. može unositi izmjene i dopune u ovu Politiku, te će takve promjene učiniti dostupnim objavom nove Politike zaštite privatnosti portalu.
Posljednja izmjena 11.04.2024. godine.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.