open-navfaktor-logo
search
Dodali mu kilograme
Adis Misaljević: Nikada ranije nisam doživio da se raspravlja o mome izgledu, sve skupa je smiješno
Adis Misaljević kandidat je na predstojećim Lokalnim izborima, a i aktuelni je vijećnik u Gradskom vijeću Cazin. Objavom kandidature i plakata za izbornu kampanju Misaljević je postao predmet ismijavanja zbog fotošopirane fotografije na kojoj su mu dodali višak kilograma i nešto drugačiji oblik frizure.
22.10.2020. u 10:05
get url
text

Objavljeni "preuređeni" plakat naišao je na salvu komentara i uvredljivih poruka, a neke je i nasmijao.

Preko noći plakati sa imenom Adisa Misaljevića postali su viralni.

Misaljević je vlasnik i osnivač građevinske firme Abdo gradnja koja zapošljava 14 radnika i uspješno radi 15 godina.

Pitali smo ga kako je došlo do fotošopiranog plakata.

- Objavljeni fotošop je potekao sa jedne lokalne FB stranice koja se isključivo bavi omalovažavanjem svojih političkih protivnika i tu nema nikakve posebne ekskluzive. Startala je predizborna kampanja i ovakvo nešto smo očekivali s obzirom na to da je to za njih već jedna uobičajena praksa. U svakoj se čaršiji sve zna, pa tako i u našoj. I ko je iza kojeg lažnog profila i zašto piše to što piše. U ovom slučaju, jedan kratak "skrol" niz spomenutu stranicu i laiku će sve razjasniti. U suštini, jedna prilično nebitna stvar čak i u našim lokalnim okvirima, a kamoli na državnom nivou, ali evo, ipak sam postao popularan – kaže Misaljević.

Misaljević ističe da nije ni razočaran ni povrijeđen, a najmanje iznenađen ovim postupkom.

- To je višegodišnja praksa naših političkih konkurenata na lokalnom nivou i tačno se znalo da se, kao i uvijek, čekaju prve slike naših kandidata kao i ranije što se dešavalo. Ja se od srca nasmijem svima koji ne vide da se radi o fotomontaži, a sve one koji pljuju i moju originalnu sliku, pa šta drugo normalan čovjek može nego ih žaliti? Lično sam odgojen tako da komentarisanje prirodnog ljudskog izgleda u mojoj kući nikad nije bilo dozvoljeno, ali isto tako sam ja osoba koja je itekako zadovoljna sa svojim izgledom, a jasno mi je i da ne moram drugim ljudima biti ni simpatičan ni lijep. Sa visinom od 198 centimetara i kilažom od 120 kilograma nemam problema i nikada do sada nisam doživio nešto slično, da se raspravlja uopće o mom izgledu pa je sve skupa jedna vrlo smiješna situacija – navodi Misaljević.

Ističe da se kandidovao na izborima jer se smatra odgovornim građaninom te da je osoba koja želi učestvovati u stvaranju boljih životnih uvjeta za sve građane, a posebno mlađih generacija.

- Želite li promjene prvi korak je obavezno izaći na izbore, a drugi je svakako kažnjavati sve one koji nisu ispunili svoja obećanja i uskratiti im povjerenje. Tek kada tako budemo funkcionisali kao društvo možemo očekivati da se postigne zdravija atmosfera u našoj zemlji u kojoj ćemo se natjecati u dobru i konkretnim radnim rezultatima – zaključuje Misaljević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.