open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli 3,6 miliona KM
Vlada Federacije BiH donijela je dvije odluke o usvajaju programa utroška sredstava kojim se međunarodnim aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli dodjeljuje ukupno 3,6 miliona KM za unapređenje avioprometa.
30.11.2023. u 14:53
get url
text

Jedna odluka se odnosi na izdvajanje milion KM Javnom preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Novac je namijenjen za nabavku sistema za otkrivanje eksploziva za ručni prtljag nadograđenog opcijom za automatsku detekciju oružja.

Druga odluka se odnosi izdvajanje 2,6 miliona KM, po 1,3 miliona KM dodjeljuju se javnim preduzećima Međunarodna zračna luka - aerodrom Mostar i Međunarodni aerodrom Tuzla.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo za kontinuirani nadzor o utrošku novca, kao i da sa javnim preduzećima potpiše ugovore kojim će se urediti način prenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Međunarodni aerodrom Sarajevo, Zračna luka – aerodrom Mostar i Međunarodni aerodrom Tuzla dužni su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o utrošku ovih sredstava, a nakon utroška sredstava, najkasnije do 28.2.2024. godine su dužna sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o usvajanju izvještaja.

Odluke o programu utroška ovih sredstava stupaju na snagu narednoga dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.