open-navfaktor-logo
search
Federalna vlada
Aerodromu Sarajevo dva miliona KM za nabavku spasilačko-vatrogasnog vozila
Vlada Federacije BiH je usvojila Program utroška dijela sredstava kapitalnog transfera javnim preduzećima, a namijenjenih za unapređenje aviosaobraćaja Federacije BiH, utvrđenog Budžetom FBiH za 2022. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.
08.09.2022. u 12:51
get url
text

Usvojenim programom je JP Međunarodni aerodrom Sarajevo odobrena dodjela 2.000.000 KM za nabavku spasilačko-vatrogasnog vozila koje ima kapacitet spremnika za vodu od 12.500 litara i spremnika za pjenilo od 1.500 litara, te pogon 6x6.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo za kontinuiran nadzor o utrošku novca i da s Međunarodnim aerodromom Sarajevo potpiše ugovor kojim će biti uređeni način prenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenom novcu.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je dužan o utrošku novca kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Nakon utroška, a najkasnije do 28.2.2023. godine, Aerodrom je dužan sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ga resornom federalnom ministarstvu zajedno sa odlukom Nadzornog odbora o njegovom usvajanju.

Za provedbu današnje odluke zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo finansija i JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.