open-navfaktor-logo
search
I treća mu nesreća
Agan Bunić o suspenziji iz Konakovićevog NiP-a: Dobio sam odluku, ovo sve izgleda smiješno
Agan Bunić, bivši predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona, suspendovan je iz Naroda i Pravde, te očekuje razgovor sa predsjednikom te stranke Elmedinom Konakovićem, kako bi razjasnili konkretne razloge zbog kojih je došlo do ovakve odluke.  
17.06.2020. u 12:33
get url
text

VEZANI TEKST - Bunić: Za suspenziju iz NiP-a sam saznao iz medija

- Dobio sam odluku o suspenziji, a razlozi zbog kojih je do nje došlo nisu oni koji su napisani u odluci. Je li nešto drugo stoji iza te odluke i razloga, ne mogu ulaziti u to, ali ono što stoji u razlozima nije tako i nije tačno. Očekujem razgovor s predsjednikom, pa ću vidjeti šta je - kazao nam je Bunić.

Dodao je kako ne može reći koji bi to "drugi" konkretni razlozi za njegovu supenziju mogli biti.

- Ta priča je za mene, koji se politikom bavim 15 godina, nerazumljiva i pomalo je smiješno da to uopće komentarišem. Ne bih davao puno značaja tim razlozima, jer nisu argumentirani i nemaju nikakve veze sa NiP-om. Ja sam ovaj svoj mandat dobio kroz drugu pratiju. Meni NiP u tom dijelu nije ništa dao, ja sam unio sve što imam, i ljude i mandate, ime i prezime, sve sam unio u NiP. Predsjednik je najavio da će razgovarati, očekujem da ćemo sjesti i vidjeti šta je suština i pozadina toga - zaključio je.

Bunić je početkom januara ove godine postao član Naroda i Pravde. Dva mjeseca ranije isključen je iz Saveza za bolju budućnost (SBB) zato što je, kako je tada navedeno, u više navrata grubo prekršio odredbe Statuta SBB-a BiH i Programskih ciljeva, kao i zbog nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja kadrovske politike na području USK.

Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred Stranke demokratske akcije (SDA), a u SBB je prešao 2018. godine uoči Općih izbora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.