open-navfaktor-logo
search
Javne nabavke
Agencija za bankarstvo FBiH kupila namještaj za više od 700.000 maraka
Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine kupila je namještaj za više od 700.000 maraka za potrebe svoje zgrade u Sarajevu.
07.05.2023. u 15:28
get url
text

Kako se navodi u odluci, javna nabavka provedena je putem otvorenog postupka sa međunarodnom objavom, a kao kriterij za dodjelu ugovora odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Nabavljen je kancelarijski tapacirani i pločasti namještaj sa ugradnjom i unutrašnje uređenje poslovnog objekta u Sarajevu. Ukupna vrijednost ugovora je 629.064,00 KM bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost (PDV), što sa uračunatim PDV-om iznosi 736.004,88 KM.

U postupku javne nabavke pristigle su dvije ponude, od kojih je posao dobila firma FEF Export-Import d.o.o. kao najpovoljnija ponuda. Ponuda ove firme ocijenjena sa maksimalnim brojem bodova. S druge strane, ponuda ponuđača INTER-СОМ d.o.o. Zenica je neprihvatljiva.

Kako su za Faktor kazali iz Agencije za bankarstvo, predmetna nabavka se provodi radi prilagođavanja poslovnog objekta u Sarajevu novonastalim zahtjevima uslijed potreba za proširenjem kapaciteta poslovnog i skladišnog prostora, "te potrebama za prilagođavanjem i rekonstrukcijom kako bi se određeni dijelovi poslovnog objekta uredili na način da odgovaraju stvarnim potrebama Agencije za bankarstvo Federacije BiH".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.