open-navfaktor-logo
search
Povezani sa Hadžibajrićem
Agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzima parkinge i zemljište u Starom Gradu
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom danas je na području sarajevske Općine Stari Grad, u pratnji više pripadnika Sudske policije FBiH, zapečatila građevinsko zemljište i parkinge povezane sa osumnjičenim u sklopu predmeta "Start".
19.01.2024. u 10:17
get url
text

{$galerijaFotografija}

Ove parking prostore je Kantonalni sud u Sarajevu privremeno oduzeo od povezanih osoba po naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo zbog počinjenja krivičnih djela "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "pranje novca", "primanje dara ili drugih oblika koristi" i "davanje dara i drugih oblika koristi" i povjerio Agenciji.

Radi se o predmetu u sklopu kojeg je uhapšen bivši načelnik ove lokalne zajednice Ibrahim Hadžibajrić.

Sporna imovina nalazi se, između ostalog, u ulicama Safvet-bega Bašagića, Kovači i Tekija čikma. 

Ova imovina, rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu od 15. januara ove godine, prelazi u nadležnost Agencije, navedeno je na istaknutim obavještenjima na spornim lokacijama.

Uzimajući u obzir da je u pitanju privremena mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, Agencija će poduzeti sve potrebne mjere u cilju očuvanja vrijednosti preuzete imovine dok nadležni sud ne donese konačnu odluku u ovom postupku.

U ovom predmetu Agenciji je povjereno upravljanje sa oduzetom imovinom u vrijednosti 300.000 KM, čime se nastavlja provođenje poslova utvrđenih Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

IMG_20240119_094114.jpg
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.