open-navfaktor-logo
search
Opći izbori
Agić: Idemo tempom da do 22. oktobra završimo posao, trenutno se broje listići iz Prijedora
Ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske nastavljeno je i danas u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, a trenutno se broje glasački listići iz Prijedora.
18.10.2022. u 16:40
get url
text

- Radimo i glasanje putem pošte. Paralelno nam dolaze, i po novoj naredbi, vreće iz skladišta i idemo tempom da završimo do 22. oktobra sve ovo što radimo ovdje - kazao je Feni zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić.

Što se tiče ponovnog brojanja glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, prethodnih dana je završeno brojanje glasačkih listića iz Bijeljine, Banje Luke, Doboja i Zvornika.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici 10. oktobra donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Nakon toga je, u dva navrata, CIK BiH također donio naredbe Glavnom centru za brojanje u Sarajevu da izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mjesta.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.