open-navfaktor-logo
search
"Bilo mi je zadovoljstvo"
Ajanović: Politički mrzim Našu stranku, podržao sam rušenje Vlade KS
Gluma dobre vlasti je bila loša za prethodnu Vladu u Kantonu Sarajevo, kaže u intervjuu za BHT, predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović, koja je imala presudnu ulogu u izglasavanju nepovjerenja kantonalnoj Vladi Edina Forte.
06.02.2020. u 14:50
get url
text
Mirnes Ajanović
Mirnes Ajanović

Ajanović potvrđuje da je prije glasanja o povjerenju Vladi razgovarao sa kantonalnim zastupnikom BOSS-a Harisom Plehom.

- Moji razgovori u vezi svega ovoga oko obaranja vlasti su bili, ukoliko se desi da, iz bilo kojih razloga Pleho da podršku, kao vaga, stranci gdje je premijer iz stranke koja se zove Naša stranka, onda mi više nismo zajedno… To je jedna politička platforma koju ja bukvalno politički mrzim, jer šta je ugroženost jednog naroda, prevelikim brojem drugog naroda? To je radio Hitler. To je fašizam. To je moj stav, moje mišljenje. Za mene je bilo poražavajuće da Sarajevom, glavnim gradom, kantonom, vlada stranka koja ima takav politički stav i nije ga se odrekla. Ja nisam to nigdje čuo. Bio sam licem u lice sa njihovim predstavnicima. Oni su branili taj stav. To je na 15 stranica napravljeno kao njihova politička platforma. Meni je bilo izrazito zadovoljstvo da takvu stranku uklonimo s vlasti - kaže Ajanović.

U donošenju odluke o "obaranju" Vlade Kantona Sarajevo, Ajanović kaže da je vođen "studijom Naše stranke zasnovanom na političkoj platformi da su Srbi u BiH ugroženi prevelikim brojem Bošnjaka".

-Ja imam i nekakvu ličnu satisfakciju time što smo uspjeli oboriti vlast koja, evo bukvalno, sad idu i slikaju se kao teletabisi na sve strane u smislu: "Evo, nama nije toliko žao što smo izgubili, a otvoreno plaču". Zato je meni zadovoljstvo da smo uspjeli srušiti tu vladu i saveznike te stranke koja se zove Naša stranka. Pleho nosi veliku odgovornost šta će dalje raditi, a i mi s njim - kaže Ajanović.

BHT1 je najavio da će intervju emitovati večeras od 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.