open-navfaktor-logo
search
Odgovorio Našoj stranci
Ajnadžić: "Bijeli hljeb" ne jedem, kandidat za načelnika neću biti
O aktuelnim političkim obračunima u Sarajevu, saopćenjima Stranke demokratske akcije (SDA) i Naše stranke (NS), "bijelom hljebu" i Hastahani na Facebooku se oglasio bivši načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić.
09.10.2021. u 19:52
get url
text

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

"Pozvala je SDA u saopštenju za medije načelnika Mandića da počne raditi. Naša stranka u kontra saopštenju odmah pomenula "bijeli hljeb" bivšeg načelnika, naravno u nedostatku argumenata. Ne znam zašto mene u svojim saopštenjima pominju, ali neka im bude. O "bijelom hljebu" koji ne jedem ću uskoro više pisati.

VEZANI TEKST - "Bijeli hljeb" kao godišnji odmor: Građani BiH u ovoj godini plaćaju skoro 1,5 milion KM za 81 funkcionera

A i za dušebrižnike iz Naše stranke da naglasim, neću biti kandidat na sljedećim lokalnim izborima ispred SDA. Biće to neko mnogo mlađi od mene, ali i neko ko će raditi više od Srđana Mandića, što nimalo nije teško.

Dok se pokušavaju oprati mojim "bijelim hljebom" njihova dopredsjedavajuća Vijeća ih napušta i odlazi u drugi klub. Javnost možda nije upoznata sa razlozima, ali oni su, najkraće rečeno, novac. Gradio se imidž pravednika volontiranjem, radom bez naknade dok drugi uzimaju stotine hiljada maraka, a na kraju odnosi u Našoj stranci pukoše upravo zbog novca. Dopredsjedavajuća je htjela što i svi njeni prethodnici, oko dvije hiljade maraka, a Mandić nije želio da pogazi svoju riječ koju je dao u ime Adilagić, da će ona raditi besplatno. Zato je razlaz bio neminovan.

VEZANI TEKST - Dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Ira Adilagić napustila Našu stranku

Bit će jako uzbudljivo u narednom periodu, da li će biti pokrenuta smjena Ire Adilagić. Poznavajući NS sigurno hoće. Jer, ako nisi u toj stranci kompetencije ne vrijede. Vidjećemo i kako če koalicioni partneri gledati na ovu situaciju.

Još jedna, stara, predstava za javnost je Hastahana. Dok Općinu vodi u pravni sunovrat govoreći kako je Hastahanu vratio građanima, biće jako zanimljivo čuti opravdanja kako će vratiti novac građana kada stignu tužbe i presude. A stići će.

1. Načelnik ne može donijeti odluku o zamjeni parcele, samo tu odluku može donijeti Općinsko vijeće.
2. Načelnik ne može "ukinuti" placu propisu višeg reda(Federacija BiH), on može samo pokrenuti inicijativu. To i ja podržavam.
3. Molim članove NS da se previše ne brinu za moj ugled. Vi ste u najvećem broju svoj "ugled" izgrađivali od '92-'95, daleko od svoje BiH, a sad je volite više od onih koji su je odbranili.
4.Moje prihode ja rasporedjujem i usmjeravam gdje ja želim,pa izmedju ostalog uplaćujem i za stipendije studenata preko Fondacije čiji je to posao.

Volio bih da vidim šta je vama humano i humanitarno, ako ste već pravednici".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.