open-navfaktor-logo
search
Bivši načelnik
Ajnadžić objavio dokumente: Kako Trojka etiketira državne službenike
Bivši načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić objavio je na društvenim mrežama, kako je naveo "ekspertsku analizu" o tome kako Trojka etiketira državne službenike. 
22.06.2021. u 22:01
get url
text

- Nevjerovatno je, ali istinito, koja količina političke gluposti se unosi u prostor državne službe. Naime, papiri koji se pronose, kao "ekpertska analiza", zorno govore o tome. Zabranjeno je politiku promovirati u strukturi državne službe, zapravo, u državnoj službi, politike ne smije biti nikako ili treba biti svedena na zanemariv nivo. Učešće državnih službenika u politici se kvalificira zakonom kao zabranjena aktivnost.

Kontrolu, po ovom pitanju političke uključenosti državnih službenika, provodi rukovodilac jedinstvenog organa uprave. Dakle, načelnik ima tu vrstu odgovornosti. U prilogu ovoga teksta Vam dajemo na uvid dokumente koji potvrđuju gore navedeno. Naime, ovaj papir je eklatantan primjer zloupotrebe državnih službenika u političke "obračune". Ovo se zove stigmatizacija državnih službenika i stavljanje mete na potiljak.

Autori ovih analiza su, na našu žalost, SM, SDj i PH. Inače, P.H je jedan od onih koji pretenduje da bude primljen u državnu službu po "političkoj" i "genetskoj", predodređenosti. Analize kao što je ova polarizira državne službenike, generira loše međuljudske odnose i izaziva konfrontaciju.
Ovi papiri i ,"mudra", analiza govori o njima više nego o državnim službenicima. Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu. U konačnici, oni su pobjedili u javnoj konkursnoj proceduri koju provodi Agencija za državnu službu.

P.S
Ovu analizu mi je dostavio jedan od funkcionera pozicije u OV, ako bude neophodno objavit ću njegovo/ njeno ime. Ovo je sramota čime se bavi ova vlast, napisao je Ajnadžić, te priložio dokumente. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.