open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Ajnadžić: Škola na Šipu trebala je biti završena prije dva mjeseca, Mandić i Forto svoj nerad peru preko mene
Nedžad Ajnadžić, bivši načelnik Općine Centar, na svojoj Facebook stranici napisao je kako je škola na Šipu trebala biti završena prije dva mjeseca, a da Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, te Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, svoj nerad "pokušavaju da peru preko njega".
25.10.2021. u 17:28
get url
text

Ajnadžić je naveo kako je bio u velikoj dilemi da li objaviti nešto na temu škole na Šipu ili ne, ali da se "podstaknut novim neistinama načelnika Mandića i stranačkog mu šefa Edina Forte morao oglasiti".

- Kažu škola na Šipu je završena mnogo prije planiranog roka. Ukoliko pokažu ijedan papir gdje piše ili ijednu izjavu gdje sam rekao da je plan da se škola završi 2022. godine obećavam da ću se javno izviniti navedenoj gospodi. Neće to nigdje naći jer naprosto lažu. Škola je trebala biti završena prije dva mjeseca, a oni svoj nerad i nesnalaženje opet pokušavaju da peru preko mene - istakao je Ajnadžić.

VEZANI TEKST - Dva drugara, dobra stara: Kako su Forto i Mandić jedan drugom dežurni advokati

Dodao je kako o tome kad je škola trebala biti završena, javnost može vidjeti u saopćenju Općine Centar od prošle godine. 

- Dakle, ne govore ISTINU! Dalje, postavljam pitanje načelniku i premijeru, šta je sa vanjskim uređenjem. Ugovor je potpisan prošle godine, a ništa nije urađeno. Ako bude dilema mogu objaviti i tekst ugovora sa firmom B.O. d.o.o. Zbog indolentnosti ugrožen je i pristup osobama sa invaliditetom. Populizam vam neće još dugo pomagati u prikrivanju nerada. Načelniče, nabrojite projekte koje ste realizovali a da nisu pokrenuti od prošle, kako vi volite reći, trome administracije. Trome administracije koja je završila preko 200 projekata. To je za vas neshvatljiv broj, ali vrijeme će pokazati! - naglasio je Ajnadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.