open-navfaktor-logo
search
Traje do 2. marta
Akcija "Banja Luka je prijatelj": Prikupljanje pomoći za Tursku i Siriju
U Banjoj Luci danas počinje posebna akcija prikupljanja pomoći za Tursku i Siriju, zemlje pogođene zemljotresom, pod nazivom "Banja Luka je prijatelj", koja će trajati do 2. marta.
16.02.2023. u 12:12
get url
text

U prostorijama Vatrogasnog doma u centru grada, u Hvarskoj ulici, volonteri Crvenog krsta prikupljat će pomoć tokom radnih dana u periodu od 14 do 18 sati.

Tokom akcije prikupljaju se deke, grijalice, cerade, vreće za spavanje, stolice na rasklapanje, kreveti na rasklapanje i higijenski paketi za žene. Za pakete je preporučeno da to budu male kutije od obuće u koje će se stavljati sve potrebno za ličnu higijenu.

Savjetnica gradonačelnika Banje Luke za društvene djelatnosti Milada Šukalo pozvala je sve građane da u naredne dvije sedmice donesu donacije u Vatrogasni dom.

- Pozivam sve da podrže akciju i da pokažemo humanost, jer Banja Luka jeste prijatelj - zaključila je Šukalo.

Željkica Ilić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Banja Luka, koordinator akcije, kazala je da će volonteri dežurati u Vatrogasnom domu i zaprimati doniranu robu, sortirati i pakovati vikendom dok Društvo crvenog krsta Bosne i Hercegovine ne odredi centralno skladište.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.