open-navfaktor-logo
search
Srce za djecu
Akcija šišanja i darivanja kose u srijedu u Cazinu, Amra Džeko uputila poziv građanima
Projekat "Moja kosa tvoja kosa" jedan je od najhumanijih projekata u Bosni i Hercegovini i šire.
25.12.2023. u 12:32
get url
text

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u sklopu ovog projekta izrađuje perike od prirodne kose i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

- Posebno smo sretni što možemo najaviti akciju šišanja i darivanja kose koja po prvi put dolazi u City Center Cazin i dovodi projekat Moja kosa tvoja kosa bliže svim dobrim ljudima ovog dijela Bosne i Hercegovine, koji ga podržavaju svim srcem godinama. Pozivamo sve građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose za projekat "Moja kosa tvoja kosa", koja će se održati 27. 12. 2023. godine od 13:00 do 19:00 sati u City Centeru Cazin - saopćili su iz Udruženja.

Svoj poziv građanima poslala je i ambasadorica projekta Moja kosa tvoja kosa, Amra Džeko.

- U Cazinu vas čeka i kutak za vaše mališane, koji će moći uživati u kreativnoj radionici, a za sve one koji ne ispunjavaju uvjete za doniranje kose bit će dostupan i naš štand sa Srce proizvodima, čijom kupovinom cjelokupan prihod donirate za djecu oboljelu od raka. Uvjeti za doniranje kose su: potpuno prirodna, nefarbana i netretirana kosa; dužina doniranog dijela kosa treba biti min. 30 cm; prije šišanja kosa treba da bude čista i suha - navodi se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.