open-navfaktor-logo
search
(Zlo)upotreba funkcije
Ako otvarate salon za nokte, pekaru, kafić..., pozovite Karić da presječe vrpcu, obećala je doći
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prisustvovala je te presjekla vrpcu na otvaranju jednog privatnog salona za uljepšavanje na Ilidži. Prisustvovala je tom događaju u funkciji gradonačelnice te je tako i predstavljena u promotivnom tekstu salona, plaćenom oglašavanju u medijima. Usput rečeno, Ilidža nije općina u sastavu Grada Sarajeva.
07.03.2024. u 17:04
get url
text

S tim u vezi, gradonačelnici smo isti dan poslali upit sa nekoliko pitanja.

Zamolili smo je, između ostalog, da nam pojasni na kojem principu bira događaje na kojima će prisustvovati, da li, s obzirom na to da učestvuje u nečemu što je komercijalnog karaktera, naplaćuje svoje psistustvo ovakvim događajima te konkretno za pojašnjenje zašto koristi svoju poziciju i titulu gradonačelnice u svrhu promovisanja privatnih salona ili bilo kakvih drugih privatnih obrta.

Do danas, Karić se nije udostojila odgovoriti na naša pitanja.

Međutim, to večer ona je podijelila objavu na Facebooku odgovarajuću na neka od njih.

- Prisustvo na otvorenju, u svojstvu i žene i gradonačelnice, ima jasnu namjeru: podržati male biznise koji čine mnogo za lokalne zajednice i stvaraju radna mjesta.

Zadovoljni smo spoznajom da će novootvoreni salon na Ilidži, zaposliti 20 radnika.

Na radost i ponos našeg grada i kantona je kada poduzetnici, a pogotovo mlade žene, ostvaruju svoje vizije.

Poželimo im sreću i uspjeh u radu, a moje prisustvo nikada neće izostati u novim, uspješnim pričama naših sugrađana – poručila je Karić.

S obzirom na poruku gradonačelnice da njeno prisustvo neće nikad izostati, svi koji otvaraju salon za nokte, pekaru, kafić ili bilo šta drugo, mogu se osjećati slobodnima da je pozovu, a Karić bi onda trebala doći i na društvenim mrežama promovirati njihovu radnju. Ili gradonačelnica ipak (zlo)upotrebljava funkciju samo za promociju odabranih? 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.