open-navfaktor-logo
search
Počele prijave
Aktivirana online platforma za prijavu za vakcinaciju u TK
Na web stranici Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) Tuzlanskog kantona danas je puštena u rad platforma putem koje se građani TK mogu prijaviti za vakcinaciju protiv bolesti COVID-19.
05.05.2021. u 14:41
get url
text

- Već sat vremena nakon što smo aktivirali platformu na našoj web stranici, imali smo 600 prijava, bez ikakve promocije - rekla je danas direktorica ZJZ TK Majda Sarihodžić.

Prijava za vakcinaciju potem online platforme podrazumijeva obavezan unos imena, prezimena, matičnog broja i broja telefona, a postoji opcija i unosa e-mail adrese. Nakon unosa podataka prijavljeni dobija obavijest putem viber aplikacije ili SMS-a da je registracija za vakcinaciju uspješno obavljena.

- Na području Tuzlanskog kantona do sada je vakcinisano oko 9.000 osoba. Riječ je o zdravstvenim radnicima, zaposlenima i štićenicima doma za stare te oko 4.500 građana koji pripadaju najstarijoj populaciji. Prijave za vakcinaciju u domovima zdravlja počele su u februaru, a od tada je prijavljeno oko 33 hiljade osoba - kaže Majda Sarihodžić.

Ona dodaje da bi tokom maja u TK trebalo doći oko 33 hiljade vakcina.

- Ova platforma je povezana sa Zavodom zdravstvenom osiguranja (ZZO) TK na način da se svaka prijava za vakcinaciju proslijeđuje te se provjerava status prijavljenih, a onda se prijavljeni putem aplikacije usmjeravaju odgovarajućim timovima porodične medicine i dobne skupine. Timovi porodične medicine će onda pozivati prijavljene u zavosnosti od toga kojoj grupi prioriteta pripadaju - rekao je direktpor ZZO TK Denis Husić.

Za vakcinaciju u TK mogu se praviti sva lica s područja TK bez obzira na to da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje.

Ministar zdravstva TK Božo Jurić rekao je danas da je online platforma donacija sarajevske firme Berg d.o.o. i da za nju iz budžeta nije plaćeno ništa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.