open-navfaktor-logo
search
Izvršni odbor donio odluku
Aktuelni ministar u Vladi TK Hajrudin Mehanović kandidat SDA za gradonačelnika Gradačca
AUTOR: Faktor
23.05.2024. u 20:53
get url
text
Izvršni odbor SDA Gradačac
Izvršni odbor SDA Gradačac
Izvršni odbor SDA Gradačac danas je donio odluku kojom za gradonačelnika Gradačca na narednim Lokalnim izborima 2024. nominira Hajrudina Mehanovića.
Kako je saopćeno, ova kandidatura je rezultat jedinstvene odluke Izvršnog odbora SDA Gradačac "koja je proistekla iz višemjesečnih konsultacija i plebiscitarne podrške članova mjesnih ogranaka stranke".
- Mehanovićeva kandidatura odražava istinsku angažovanost SDA na stvaranju bolje budućnosti za Gradačac i njegove građane. Njegovo iskustvo, posvećenost i vizija privlače široku podršku u zajednici. Kao iskusni učesnik u predstavničkoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti od lokalnog do federalnog nivoa, Mehanović posjeduje neophodne kvalitete i sposobnosti da uspješno vodi grad prema prosperitetu i napretku - navedeno je.
Mehanović je aktuelni ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Bio je federalni zastupnik, vijećnik i predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac, te direktor Obdaništa "Kolibri" u Gradačcu. 
- Stav IO SDA Gradačac je da ga njegov integritet i posvećenost služenju zajednici čine najboljim kandidatom za vođenje Gradačca ka uspjesima i prosperitetu, te zajedničkom prevazilaženju svakodnevnih negativnih trendova u gradu Husein kapetana Gradaščevića - piše u saopćenju SDA Gradačac, kojeg potpisuje predsjednik Gradskog odbora Bahrudin Ahmetagić.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.