open-navfaktor-logo
search
Obrazložio zašto
Aldin Mujan, predsjednik Gradske skupštine NiP-a iz Mostara, napustio stranku
Narod i pravda u Mostaru već neko vrijeme ima trzavice među rukovodstvom i članstvom što je rezultiralo odlaskom Aldina Mujana iz te stranke. 
13.04.2023. u 15:02
get url
text

Mujan je bio predsjednik Gradske skupštine NiP-a Mostara, jedan od osnivača strnke u tom gradu. Bio je član Glavnog odbora Naroda i pravde.

On je NiP napustio ranije, a sinoć je to obznanio na društvenim mrežama. Prema Faktorovim nezvaničnim informacijama Mujan je glavno neslaganje unutar stranke imao sa ili u vezi sa Suadom Halilović, NiP-ovom zastupnicim u Parlamentu Federacije koja je sa nevjerovatno skromnih 197 glasova preko kompenzacijskog mandata zajela u Parlament i dobila plaću od nekoliko hiljada KM. 

Faktor je ranije pisao o problemima unutar NiP-a u Mostaru kada smo objavili da postoje dvije frakcije unutar stranke.

VEZANI TEKST - Raskol u NiP-u u Hercegovini, nezadovoljno članstvo traži smjene, u prepiskama prozivaju i Konakovića

Jednu frakciju je predvodio Omer Hujdur kao predsjednik Izvršnog odbora, kojeg su neki okarakterisali kao "Zvizdićevog igrača", dok je drugu frakciju predvodio Aldin Mujan kao predsjednik Gradske organizacije NiP-a, koji je navodno "Ademovićev igrač". 

Ademovićeva frakcija je tražili reorganizaciju stranke u Mostaru. 

Mujan je u objavi na društvenim mrežama napisao svoje razloge zašto napušta NiP, ali bez previše detalja. Posebno je sreću u daljnjem radu poželio upravo Kemalu Ademoviću, prvom zamjeniku šefa stranke Elmedina Konakovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.