open-navfaktor-logo
search
Federalni zastupnik
Aliefendić zatražio hitnu sjednicu Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH
Almedin Aliefendić (SDA), zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH podnio je inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu FBiH.
25.11.2023. u 15:49
get url
text

To je učinio zbog, kako je naveo, "moguće opasnosti koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu naše zemlje.
- Zbog moguće opasnosti koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu Bosne i Hercegovine, kao i provokacijama i prijetnjama gradonačelnici Sarajeva, podnio sam inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine - naveo je u Facebook objavi Aliefendić i dodao:

- Imajući u vidu nedavne događaje koji su izazvali zabrinutost u javnosti i koji predstavljaju potencijalnu prijetnju sigurnosnoj situaciji, predlažem da se održi sjednica Komisije za sigurnost kako bismo analizirali sljedeće:

1. Zabrana okupljanja građana povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

2. Izjave ministra Odbrane Zukana Heleza o postojanju kampova za obuku na teritoriji entiteta Republike Srpske Bosne i Hercegovine.

3. Incident u vezi sa uznemiravanjem gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, od predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminijuma, Amira Gross Kabirija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.