open-navfaktor-logo
search
Ministar iz Stranke za BiH
Almir Bečarević za Faktor: Ko ima potrebu za rekonstrukcijom Vlade KS, neka pokrene proceduru
Ministar Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Vladi Kantona Sarajevo Almir Bečarević izjavio je za Faktor da nema potrebe ni za kakvim rekonstrukcijama vlasti u ovom kantonu, ali da, ukoliko neko ima potrebu, neka pokrene proceduru. Stranka za BiH, ističe, "neopterećeno ulazi u naredni period".
03.05.2023. u 11:35
get url
text

Pitanje ostanka SBiH-a u vlasti u KS nameće se nakon što ta stranka nije ostala u koaliciji na federalnom nivou. 

- Položio sam zakletvu i moja je obaveza da radim za dobrobit građana KS i mislim se i dalje tako ponašati. Naredne aktivnosti koje će Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša poduzimati će upravo to i pokazati. Što se tiče budućih dešavanja, odnosno želja nekih da mijenja skupštinsku većinu, to je do njih, a ne do Stranke za BiH - kazao nam je Bečarević.

On smatra da radi korektno kao i njegov stranački kolega, ministar finansija Emir Dedović. 

- Ovdje smo više od 20 radnih dana. Mislim da nema potrebe za bilo kakvim rekonstrukcijama, ali ako neko ima potrebu, neka pokreće proceduru. Naznaka da će se to i desiti trenutno nemamo. Radit ću sve do onog trenutka kada me neko ne bude htio. Vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu, neopterećni smo - zaključio je ministar iz Stranke za BiH. 

Iako je bilo gotovo sigurno da će Stranka za BiH participirati u Vladi Federacije BiH, to se nije dogodilo. Svi pregovori Stranke za BiH i "Trojke" prekinuti su nakon izbora delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Neslaganja su se mogla vidjeti i po djelovanju ove stranke u Skupštini KS gdje su se njihovi stavovi znatno razlikovali od stavova "Trojke".

Skupština Kantona Sarajevo krajem marta je izglasala novu Vladu KS na čelu sa Nihadom Ukom iz Naše stranke. Oni su imenovani za mandatni period 2023-2026. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.