open-navfaktor-logo
search
Podrška
ALU i Stari most postali zlatni u čast Zlatnog septembra - mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece
Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" zvanično je krenulo sa ovogodišnjom kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.
01.09.2023. u 22:47
get url
text

Kampanju su započeli, sada već tradicionalno, na simboličan način, tj. osvjetljenjem značajnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnjoj kampanji podizanja svijesti poseban štih dali su gradovi Sarajevo i Mostar, koji su obojeni u zlatno i ogrnuti zlatnom vrpcom u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka dočekali septembar. Od građevina i znamenitosti zlatne su postale Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu i Stari most u Mostaru, saopćilo je Udruženje.

- Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada trčimo trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka kroz drugu po redu humanitarnu trku/šetnju Zlatni krug 2023. Trka/šetnja će se održati 10. 09. 2023. od 11:00 sati u Visokom.

Vrijeme kada ćemo svi imati priliku pokazati svoju podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život - naveli su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.