open-navfaktor-logo
search
Smiješne optužbe
Ambasada SAD-a: Dodikove probleme stvara on sam, besmisleno je sugerirati da smo autor optužnice protiv njega
Ambasada Sjedinjenim Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagirala je na natpise pojedinih medija u RS-u da ambasador SAD-a Michael Murphy stoji iza pravosudnog procesa protiv Milorada Dodika, predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS i lidera SNSD-a.
17.08.2023. u 17:53
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik podnio krivičnu prijavu protiv tužitelja Tužilaštva BiH koji je podigao optužnicu protiv njega

Portal Banjaluka.net objavila je navodno pismo koje su navodno dobili iz Suda Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine 11. augusta podiglo optužnicu protiv Dodika i Miloša Lukića, vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a, zbog krivičnog djela "neizvršavanje odluka visokog predstavnika". Optužnica je proslijeđena Sudu Bosne i Hercegovine na potvrđivanje.

- Vidjeli smo izvještaje portala Banjaluka.net koji se odnose na navodno pismo koje sadrži lažne i smiješne optužbe o sudskom procesu koji je u toku protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića. Besmisleno je sugerisati da je ambasada Sjedinjenih Država autor optužnica ili da je organizator zavjere. Ako postoji autor optužnice protiv Dodika van Tužilaštva BiH, kako je Dodik tvrdio, to je sam Dodik. Jasna i jednostavna činjenica je da Dodikove probleme stvara on sam - naveli su iz Ambasade SAD-a u reakciji na svom Twitter nalogu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.