open-navfaktor-logo
search
Sugestija delegatima
Ambasada SAD-a i Delegacija EU-a u BiH pozvale Dom naroda na usvajanje važnih zakona
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozvala je danas Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH da što prije usvoji zakone koje je na jučerašnjoj sjednici podržao Zastupnički dom PSBiH - zakone o sukobu interesa i  o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV).
10.03.2022. u 16:09
get url
text

Pohvalili su ovakve odluke zastupnika i njihovu predanost unapređenju evropskog puta zemlje, napisali su iz Ambasade SAD-a u BiH na Twitteru.

Zadovoljstvo usvajanjem ovih zakonskih rješenja izrazila je i Delegacije Evropske unije u BiH naglašavajući da pozivi za ubrzanu dodjelu statusa kandidata BiH moraju biti usklađeni s provedbom 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije koji uključuju sukob interesa, VSTV i javne nabavke.

- Ako Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bude brzo djelovao, bit će to jasan napredak ka dobijanju kandidatskog statusa - naveli su iz Delegacije EU-a u BiH.

Na prijedlog predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, Kolegij Doma zakazao je za 24. mart sjednicu tog zakonodavnog tijela na kojoj bi se trebalo razmatrati više važnih zakonskih prijedloga usvojenih na sjednici Zastupničkog doma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.