open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Ambasador Albanije zahvalio Komšiću na pomoći nakon zemljotresa
02.12.2019. u 15:15
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Republike Albanije za BiH sa sjedištem u Zagrebu Rizu Podu. Ambasador Albanije prenio je Komšiću i Predsjedništvu BiH pozdrave i zahvalnost predsjednika Albanije Ilira Mete, Vlade i naroda Albanije za pomoć, podršku i solidarnost nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju, a u kojem je život izgubilo više od 50 osoba, te su pričinjeni veliki ljudski i materijalni gubici.

Komšić je ponovio izraze saučešća u povodu tragedije prouzrokovane zemljotresom koji je pogodio Republiku Albaniju. Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Albanije su dobri i prijateljski, a ima prostora za unapređenje sveukupne saradnje, s naglaskom na potrebu razmjene posjeta na svim nivoima. Teme susreta bile su i regionalna saradnja i evropska perspektiva Zapadnog Balkana, gdje je rečeno da je svaka pozitivna poruka za naše susjede dodatni podstrek i pozitivan signal i za Bosnu i Hercegovinu na evropskom putu.

Bosnu i Hercegovinu i Albaniju povezuje i oko 10 hiljada građana porijeklom iz BiH koji žive u Albaniji, te oko 10 hiljada građana albanske nacionalnosti u Bosni i Hercegovini, što predstavlja još jedan važan element za jačanje bilateralnih odnosa. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Republike Albanije za BiH sa sjedištem u Zagrebu Rizi Podi, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.